Midii perlate, pe cale de dispariţie, au fost descoperite pentru prima dată în lacurile scoţiene

  • Potrivit oamenilor de ştiinţă, midii perlate de apă dulce, aflate pe cale de dispariţie, au fost descoperite pentru prima dată în lacurile din Scoţia.
  • Se ştia deja că aceste midii trăiesc în râurile din Scoţia.
773 afișări
Imaginea articolului Midii perlate, pe cale de dispariţie, au fost descoperite pentru prima dată în lacurile scoţiene

Sursa foto: Twitter

Se ştie că midiile perlate trăiesc deja în râurile scoţiene, dar cercetătorii care au folosit drone subacvatice operate de la distanţă şi echipamente de snorkeling au descoperit midii perlate în două lacuri, în Sutherland şi Trossachs.
 
Studiul efectuat de NatureScot a constatat că este probabil ca midiile să fi pătruns în lacuri prin agăţarea de branhiile unui peşte gazdă, fie păstrăv sau somon.
 
Acestea îşi petrec primul an de viaţă ataşate de peşte, înainte de a se desprinde pentru a trăi independent.
 
Midiile perlate de apă dulce sunt rare în Scoţia, în principal din cauza pescuitului ilegal, a calităţii slabe a apei şi a deteriorării habitatului.
 
Ca filtranţi, midiile perlate de apă dulce sunt, de asemenea, vulnerabile la poluarea apei şi la lucrările de inginerie din râuri, potrivit Independent.
 
Efectele acestor ameninţări înseamnă că, în Scoţia, specia este pe cale de dispariţie în unele râuri.
 
NatureScot conduce eforturile de conservare a acestei specii.
 
Iain Sime de la NatureScot, care a condus cel mai recent proiect, a declarat: „Se ştie că alte specii de midii, inclusiv cele mult mai răspândite de lebădă şi de raţă, trăiesc şi se înmulţesc în lacurile scoţiene, dar până acum nu am avut nicio dovadă care să sugereze că şi midiile perlate fac acest lucru în mod obişnuit. Acest proiect a fost un prim pas interesant în explorarea lacurilor noastre şi suntem nerăbdători să efectuăm şi alte studii pentru a înţelege mai bine această specie pe cale de dispariţie critică”.
 
„Nu ştim încă dacă se pot reproduce în lacuri şi dorim să aflăm mai multe despre relaţia dintre o midie perlată de lac şi peştele gazdă. Ca urmare a cercetărilor, vom extinde recomandările noastre de gestionare a conservării midiilor perlate de apă dulce pentru a include lacurile, precum şi râurile”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici