"Milk" şi "Slumdog Millionaire", marii câştigători ai Writers' Guild Awards (Video)

"Milk-Preţul curajului" a primit premiul pentru cel mai bun scenariu original şi "Slumdog Millionaire" pe acela pentru cel mai bun scenariu adaptat, în cadrul premiilor Sindicatului scenariştilor americani (Writers' Guild Awards), anunţate simultan în două oraşe americane, potrivit Variety.com.

12 afișări
Imaginea articolului "Milk" şi "Slumdog Millionaire", marii câştigători ai Writers' Guild Awards (Video)

"Milk" şi "Slumdog Millionaire", marii câştigători ai Writers' Guild Awards (Imagine din arhiva Mediafax Foto / AFP)

Ceremoniile de decernare a premiilor au avut loc simultan la Los Angeles şi New York, la Century Plaza şi Hudson Theater. Anul trecut, ceremonia de acordare a acestor premii a fost anulată din cauza grevei scenariştilor.

Premiile Sindicatului scenariştilor americani (Writers' Guild Awards) au fost acordate în urma voturilor celor 12.000 de membri ai asociaţiei.

Premiul pentru cel mai bun scenariu original: "Milk-Preţul curajului", Dustin Lance Black

Premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat: "Slumdog Millionaire", Simon Beaufoy

Premiul pentru cel mai bun scenariu pentru film documentar: "Vals cu Bashir / Waltz with Bashir"

Premiul pentru cel mai bun serial tv: "30 Rock"

Premiul pentru cel mai bun episod dintr-un serial tv: "30 Rock"

Premiul pentru cel mai bun serial, dramă: "Mad Men"

Premiul pentru cel mai bun serial nou: "In Treatment"

Premiul pentru cel mai bun episod, dramă: "Braking Bad"

Premiul pentru cel mai bun serial de animaţie:  "The Simpsons"

"Milk-Preţul curajului " şi "Slumdog Millionaire" sunt, de asemenea, nominalizate la premiile Oscar, la categoriile "cel mai bun scenariu original" şi, respectiv, "cel mai bun scenariu adaptat".

Nouă dintre câştigătorii premiului pentru cel mai bun scenariu original au obţinut, în ultimii 14 ani, distincţia echivalentă la Oscaruri, în timp ce premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, acordat de către Sindicatul scenariştilor americani, a coincis cu Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat de zece ori în aceeaşi perioadă de timp.

"Slumdog Millionaire"

"Milk-Preţul curajului"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici