Mircea Cărtărescu: Drama Mădălinei Manole este a omului, a femeii, nu a artistului

Scriitorul Mircea Cărtărescu a declarat, vineri, la Bistriţa, că sinuciderea Mădălinei Manole nu poate fi pusă pe seama unei drame a artistului, ci a omului, a femeii care a avut o depresie post-partum, care trebuia supravegheată de medici.

31 afișări
Imaginea articolului Mircea Cărtărescu: Drama Mădălinei Manole este a omului, a femeii, nu a artistului

Mircea Cărtărescu: Drama Mădălinei Manole este a omului, a femeii, nu a artistului (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Mircea Cărtărescu a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în opinia sa, nu poate fi vorba de o dramă a artistului, a cântăreţei Mădălina Manole.

"Eu nu cred că a fost o dramă a artistului Mădălina Manole, a cântăreţei. Cred că a fost o dramă a omului, a femeii Mădălina Manole. Cred că totul a pornit de la naşterea copilului pe care îl are. Eu cred că ea a avut, ca foarte multe alte femei, o depresie post-partum, o depresie care a luat amploare şi s-a accentuat foarte mult - poate şi din cauza altor probleme pe care ea le avea - şi care, necontroloată, neţinută în limite normale de către medici - fiindcă era datoria medicilor să se ocupe de ea, de starea ei fizică şi psihică - ea s-a transformat într-o tragedie. A fost o tragedie care putea fi evitată, după părerea mea", a declarat Mircea Cărtărescu.

Scriitorul a afirmat că perioada actuală este una dificilă nu numai pentru artă şi cultură în general, ci pentru întreaga societate românească.

"Trăim momente grele pentru viaţa naţională, nu numai pentru cultură, pentru literatură. Sunt momente grele pentru noi toţi", a spus el.

Mircea Cărtărescu participă, la Bistriţa, la cea de-a doua ediţie a Festivalului "Poezia e la Bistriţa", care a început joi după-amiaza şi durează până duminică. Cu acest prilej, el îşi va lansa şi două volume - "Frumoase străine" şi "Nimic". Sâmbătă, Mircea Cărtărescu, va citi versuri la Sinagoga Bistriţa, la lecturile publice urmând să mai participe poeţii Vasile George Dâncu, Vlad Moldovan, Florin Partene, Răzvan Ţupa, Radu Vancu şi Octavian Soviany.

Cântăreaţa Mădălina Manole s-a sinucis miercuri dimineaţă, urmând să fie înmormântată vineri, la Cimitirul "Bolovani" din Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici