VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul pustietăţii

  • O misiune de rutină s-a transformat în doar câteva clipe într-un film SF
  • Un echipaj aerian din Utah a descoperit un obiect neobişnuit în deşert
  • Deşi glumele despre extratereştri au fost nelipsite, ofiţerii cred că e lucrarea unui artist
  • Amplasarea unui asemenea obiect pe teren public fără autorizaţie e ilegală, „indiferent de pe ce planetă veniţi”
10537 afișări
Imaginea articolului VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul pustietăţii

FOTO: Departamentul de Siguranţă Publică, Utah

A început ca o misiune de rutină, dar a devenit curând o aventură misterioasă desprinsă parcă din filmele SF. Un echipaj aerian al Departamentului de Siguranţă Publică din Utah a descoperit un monolit de metal...chiar în mijlocul pustietăţii.

Miercuri, Ofiţerii zburau deasupra zonei deşertice pentru a supraveghea fauna locală, când ceva le-a atras atenţia. Şi chiar ar fi fost greu să treacă nepăsători pe lângă aşa ceva. Obiectul metalic ieşea imediat în evidenţă pe fundalul tern şi monocrom.

„Unul dintre biologi l-a văzut (n.r. obiectul). Zburam chiar deasupra acestuia”, a povestit pentru CNN pilotul Bret Hutchings. „A zis: Ooh, întoarce, întoarce! şi nu înţelegeam de ce. Mi-a spus: E ceva acolo, trebuie să aruncăm o privire.”

Şi chiar acolo, în mijlocul deşertului, printre stâncile roşii, au descoperit un monolit metalic şi strălucitor. Hutchings a estimat că avea „o înălţime între 10 şi 12 picioare” (n.r. aproximativ 3 metri). „Nu părea aruncat la întâmplare pe pământ”, a adăugat el.

„Am făcut şi glume. Am stabilit că ceilalţi trebuie să fugă imediat dacă unul dintre noi dispare brusc.” În ciuda umorului legat de universul extraterestru, ofiţerii susţin că nu le-a fost teamă. S-au gândit mai degrabă la o explicaţie raţională. Spre exemplu, monolitul misterios ar fi putut fi opera unui artist. Poate chiar un mare fan al filmului „2001: A Space Odyssey” (1968), crede Hutchings, făcând referire la o scenă similară cu ceea ce au întâmpinat ei în timpul misiunii.

Artă sau nu, legea nu iartă. Amplasarea unui asemenea obiect pe teren public fără autorizaţie e ilegală, „indiferent de pe ce planetă veniţi”, a declarat Departamentul de Siguranţă Publică din Utah, într-un comunicat. Biroul de Gestionare a Terenurilor va hotărî dacă este necesară o investigaţie suplimentară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici