Moby a strâns peste 15.000 de spectatori la B'estfest - GALERIE FOTO, VIDEO

După câteva ore eclectice, cu rock autohton - Grimus, Les Elephants Bizarres -, jazz-blues-reggae marca Ayo, pop german de la Polarkreis 18 şi rock cu vechime şi greutate al celor de la Motorhead, Ziua 1 a B'estfest s-a încheiat cu sound-ul electro al lui Moby, care a adunat 15.000 de oameni.

32 afișări
Imaginea articolului Moby a strâns peste 15.000 de spectatori la B'estfest - GALERIE FOTO, VIDEO

Moby a revenit în România la 13 ani de la primul său concert (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Moby, muzicianul american care acoperă o gamă variată de stiluri, de la rock la techno, electro şi pop, a revenit în România la 13 ani de la primul său concert, fiind capul de afiş al Zilei 1 a festivalului B'estfest, care se desfăşoară până duminică în complexul Romexpo din Capitală.

Intrat în scenă la ora 21.30, artistul a alergat din culise cu o chitară electrică în mâini şi, în "atacuri" de viori, a început concertul cu piesa "Extreme Ways", lansată în 2002, pe albumul de studio "18", dar devenită şi mai populară odată cu includerea ei pe coloana sonoră a filmului "The Bourne Ultimatum", din 2007.

"Toată lumea se simte bine?", i-a întrebat el pe cei din public. "Şi nu plouă...", a mai remarcat Moby, "cu toate că acest cântec este despre ploaie", a completat el înainte de piesa "Evening Rain".

"Şi acum, în onoarea faptului că sunt pe aceeaşi scenă pe care a cântat şi Motorhead, o să interpretez un solo de chitară", a spus el şi a început, spre amuzamentul publicului, un zgomotos acord din chitara sa electrică, lăsând, însă, rapid locul ritmurilor electronice ale piesei "Bodyrock".

Au mai urmat apoi în concert hituri precum "Mistake", "Porcelain", "Why Does My Heart Feel So Bad?", "We Are All Made Of Stars" şi "Natural Blues".

"V-am spus ce minunat este să revin în România?", a mai spus Moby, stârnind încă o dată aplauzele publicului. "Următoarea piesă este un cântec disco exagerat", a glumit el, prezentând hitul "Disco Lies", lansat anul trecut.

De asemenea, Moby nu a ratat ocazia de a critica fostul regim american.

"Unii dintre voi probabil că ştiu - SUA are un nou preşedinte: Barack Obama. Deci, după 8 ani de rahat, George Bush a dispărut. George Bush a fost cel mai prost preşedinte pe care l-a avut SUA vreodată. Acesta este un cântec scris despre cât de periculoase pot fi Statele Unite ale Americii", a mai spus artistul, înainte de a continua cu "Lift Me Up".

Au mai urmat apoi un cover după o piesă a lui Johnny Cash, "Ring of Fire", dar şi piesa din '94, "Feeling So Real".

Plin de energie, show-ul lui Moby a fost bine primit de publicul serii de joi de la B'estfest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici