Moby va lansa un nou album pe 16 mai

Moby va lansa pe 16 mai cel de-al nouălea album din carieră, intitulat "Destroyed", atât în format digital, cât şi pe vinil şi pe CD, potrivit unui comunicat.

37 afișări
Imaginea articolului Moby va lansa un nou album pe 16 mai

Moby va lansa un nou album pe 16 mai (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Albumul va fi lansat de propria casă de discuri a artistului, Little Idiot, şi va fi acompaniat de un album fotografic de 128 de pagini în care sunt postate 55 de fotografii realizate de Moby în lumea întreagă.

Cu ocazia acestei lansări, fanii Moby vor putea descărca gratuit primul EP al discului, intitulat "Be The One", care conţine trei piese extrase de pe album. EP-ul poate fi descărcat de pe site-ul oficial Moby (www.moby.com). De asemenea, vor fi realizate trei scurtmetraje pentru cele trei piese de pe EP, iar aceste videoclipuri vor fi lansate online.

Discul "Destroyed" este o "odisee internaţională", care prezintă viaţa lui Moby din spatele scenei, se afirmă în comunicat. Albumul şi cartea au fost realizate în acelaşi timp, iar inspiraţia a venit în timpul turneelor susţinute de artist.

Piesele de pe acest nou material de studio au fost compuse în diverse camere de hotel de pe tot globul şi reprezintă, de fapt, un soundtrack pentru oraşele goale de la ora 02.00 dimineaţa. "Destroyed" evocă sentimente nocturne de anxietate şi izolare, dar şi confortul singurătăţii.

Pentru a sarbători lansarea cărţii, Moby va organiza şi o galerie de fotografii, în Camden (Marea Britanie), în perioada 18 mai - 19 iunie.

Albumul "Destroyed" va fi disponibil în Romania prin Mediaservices / EMI.

Moby, pe numele său adevărat Richard Herman Melville, a început să facă muzică încă de la vârsta de 9 ani, la 13 ani având deja prima sa trupă de muzică punk, "Vatican Comandoes", alături de care a şi lansat un EP, "Hit Squad For God".

Deşi cariera sa muzicală a căpătat în timp valenţe dintre cele mai diverse, ajungând de la rock, punk şi heavy metal la dance, techno şi chiar ambiental, Moby s-a afirmat mai întâi ca DJ. Primul său single, "Go", a fost lansat în 1991, fiind extrem de bine primit de public şi inclus de revista Rolling Stone în topul celor mai bune piese din toate timpurile.

Opt albume de studio ale lui Moby, vândute în peste 20 de milioane de copii în toată lumea, au fost premiate cu discuri de aur şi platină, artistul lansând nenumărate compilaţii şi EP-uri şi colaborând cu numeroşi artişti de renume, precum Sophie Elis Bextor, Britney Spears, Gwen Stefani şi Kelis, şi realizând remixuri pentru staruri ca David Bowie, Metallica, The Beastie Boys sau Public Enemy.

Hituri ca "Hymn", "Feeling So Real", "Come on Baby", "Why Does My Heart Feel So Bad?", "Lift Me Up", "Natural Blues", "Porcelain", "Find My Baby", "Jam for the Ladies", "Slipping Away", "I Love to Move in Here" i-au adus lui Moby statutul de artist cult în istoria muzicii. De-a lungul carierei, a susţinut peste 3.000 de concerte live, fiind cap de afiş la festivaluri internaţionale precum Glastonbury, Exit, Werchter sau Benicassim.

În 2009, Moby a fost unul dintre headlinerii B'estfest, la 13 ani de la prima lui vizită în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici