"Mona Lisa", atacată cu o cană din ceramică

O femeie din Rusia, supărată că nu i s-a aprobat cererea de obţinere a cetăţeniei franceze, a aruncat o cană din ceramică spre "Mona Lisa", fără, însă, a provoca vreo pagubă celebrului tablou pictat de Leonardo Da Vinci, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al muzeului Luvru, citat de Reuters.

28 afișări
Imaginea articolului "Mona Lisa", atacată cu o cană din ceramică

"Mona Lisa", atacată cu o cană din ceramică (Imagine: Mediafax Foto)

Acest "atac" a avut loc pe 2 august, iar autoarea lui a fost arestată imediat.

"Femeia a aruncat o cană goală spre Mona Lisa, dar nu i-a provocat nicio pagubă, deoarece cana s-a spart când s-a lovit de ecranul de protecţie al tabloului", a declarat David Madec, purtătorul de cuvânt al muzeului Luvru din Paris.

"Era vizibil supărată", a adăugat aceeaşi sursă, care a explicat că persoana respectivă va trebui să fie supusă unor teste de evaluare psihiatrică.

"Mona Lisa", care este protejată de un ecran antiglonţ, este una dintre cele mai valoroase lucrări expuse în muzeul Luvru, care a avut 8,5 milioane de vizitatori în 2008.

Femeia a ascuns cana de ceramică în poşetă şi a declarat ulterior la poliţie că era foarte supărată pentru că nu a primit cetăţenia franceză. Agresoarea a fost eliberată, însă riscă să fie din nou încarcerată, dacă muzeul Luvru va depune plângere.

Şi alte muzee din Franţa s-au confruntat cu probleme similare.

În 2007, un bărbat a pătruns în Musee D'Orsay din Paris şi a lovit cu pumnul o pictură a maestrului impresionist Claude Monet, deteriorând-o.

În 2008, o femeie cambodgiană a fost condamnată la efectuarea unor ore de muncă în folosul comunităţii, după ce a sărutat o pictură realizată de artistul american Cy Twombly, într-o galerie de artă din sudul Franţei, lăsând urme de ruj de buze pe pânză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici