Monica Anghel, desemnată Ambasador 112

Cântăreaţa Monica Anghel a fost desemnată, luni, Ambasadorul 112, numărul unic de urgenţă, responsabilitatea sa fiind de a promova acest serviciu în rândul populaţiei, iar pentru aceasta lucrează la un imn al seviciului 112.

118 afișări
Imaginea articolului Monica Anghel, desemnată Ambasador 112

Monica Anghel, desemnată Ambasador 112 (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul general al Serviciului pentru Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş, a declarat, într-o conferinţă de presă, ca aceasta este o funcţie onorifică cu o responsabilitate majoră, iar numirea unui ambasador în acest sens reprezintă un alt punct pozitiv în relaţia pe care STS-ul o are cu relaţiile cu Comisia Europeană.

De fapt, România a fost foarte promptă în privinţa acestei recomandări făcute de organismele internaţionale, fiind a doua ţară, după Franţa, care a numit un ambasador al 112.

"Titlul nu e remunerat, dar merită o apreciere pentru misiunea importantă pe care şi-a asumat-o", a spus Opriş, amintind de faptul că la acest număr nu se primesc doar apeluri de urgenţă, serviciul fiind folosit de unii drept divertisment.

De fapt, ponderea apelurilor abuzive către serviciul de apeluri urgenţă 112 a fost de peste 70 la sută în fiecare lună de la începutul anului.

"M-am simţit onorată pentru că am fost propusă Ambasador 112 în România. E o responsabilitate mare, pe care mi-o asum. Îmi propun să promovez acest număr. Am să merg la toate emisiunile posibile şi imposibile. Îmi doresc să fac împreună cu presa o campanie în care să le spun oamenilor să apeleze acest număr când sunt într-o situaţie de urgenţă", a spus Monica Anghel.

Cântăreaţa a precizat că lucrează la un imn al 112, piesa fiind compusă de Tudor Andrei, iar textul scris de mama acestuia, Andreea Andrei.

Reprezentanţii STS au spus că au avut o listă cu 15-20 de propuneri, în special cântăreţi de muzică uşoară, o condiţie pentru a deveni ambasador fiind să aibă vizibilitate în presă şi să aibă acces în toată media.

Toţi ambasadorii 112 vor fi invitaţi să participe, o dată pe an, la Ceremonia de Decernare a Premiilor 112 şi la Ziua Europeană 112. Ambasadorul 112 trebuie să îşi folosească faima şi talentul pentru a aduna fonduri destinate Fundaţiei 112 şi va susţine misiunea acesteia pentru a asigura calitatea serviciului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici