Monica Iacob-Ridzi: "Voi avea un copil! "

Monica Iacob-Ridzi, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, este însărcinată şi spune, într-un interviu publicat în numărul din octombrie al revistei Tango, că, deşi şi-a dorit întotdeauna un copil cu soţul ei, Tiberiu, nu l-au planificat chiar pentru această perioadă.

458 afișări
Imaginea articolului Monica Iacob-Ridzi: "Voi avea un copil! "

Monica Iacob-Ridzi: "Voi avea un copil! " (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Monica Iacob-Ridzi, în vârstă de 32 de ani, vorbeşte în interviu despre sarcină, despre familia sa şi despre cum şi-a cunoscut soţul, pe Tiberiu Iacob-Ridzi. De altfel, ea a mers la întâlnirea pentru interviul din revista Tango însoţită de soţul ei, cei doi ţinându-se de mână în permanenţă.

"Sunt însărcinată! Voi avea un copil! Nu am spus încă nimănui, am păstrat taina asta ca pe o minune, de care ne-am bucurat noi mai întâi. Pentru că este o minune, cred că aşa a vrut Dumnezeu, să ne facă să ne oprim o clipă din goană şi să ne gândim la lucrurile cu adevărat importante. Şi să avem dreptul la un nou început. Ne-am dorit dintotdeauna un copil, dar probabil că stresul sau viaţa destul de dificilă pe care am avut-o în ultimii ani au făcut să nu fie pentru noi o prioritate. Ni-l doream foarte mult, dar nu-l planificaserăm acum, nici nu ne gândeam la aşa ceva. Dar este voinţa lui Dumnezeu. Noi, oricum, nu ne simţeam împliniţi fără un copil, nu eram fericiţi pe deplin. Acum vom avea pentru cine să ne luptăm", a spus Monica Iacob-Ridzi.

Ridzi a spus că vestea că va fi mamă a făcut-o să-şi schimbe modul de a gândi, însă ea a precizat că nu va renunţa la politică. "Ştiu că, având un copil, mă voi simţi împlinită şi voi avea şi mai multă putere pentru tot ceea ce fac. Vă asigur că voi fi şi o mămică exemplu, dar nu voi renunţa la politică, pentru că nu vreau să-i dezamăgesc pe cei care m-au creditat cu încrederea lor", a precizat fostul ministru al Tineretului şi Sportului.

Ea a mărturisit că, din cauza sarcinii, se simte rău în fiecare zi. "Nu pot să mănânc aproape nimic, nu mai pot să beau nici apă, iar medicul deja a început să îmi facă perfuzii. Însă mă asigură că aceste stări vor dispărea la un moment dat şi eu număr zilele şi am încredere că va fi bine…", a afirmat Monica Iacob-Ridzi, precizând că nu are o preferinţă în a avea băiat sau fată.

"Noi ne-am dorit dintotdeauna doi copii, un băiat şi o fată. Şi mi-am dorit întâi un băiat şi după aceea o fată, pentru că eu am un frate mai mare şi am simţit mereu protecţia lui. Dar nu mi-ar părea rău nici dacă aş avea întâi o fată şi, ulterior, un băiat. Bine, recunosc, m-aş fi bucurat enorm să fie gemeni, dar nu sunt!", a mai spus Ridzi.

Monica Iacob-Ridzi şi soţul ei au povestit în interviu şi despre momentul în care s-au cunoscut şi despre căsătoria lor.

"Împreună suntem de 12 ani. Ne-am cunoscut în Petroşani, căci suntem amândoi din Valea Jiului. Aveam 20 de ani, eram în primul an de facultate şi eram într-un cerc comun de prieteni, pentru că aveam preocupări comune. Noi ne-am cunoscut, de fapt, la dansuri populare, făceam parte amândoi dintr-un ansamblu folcloric. Şi chiar am dansat împreună şi am fost în turnee în multe ţări din lume", şi-a amintit fostul ministru al Tineretului şi Sportului.

"Eu îmi amintesc că am invitat-o într-o după-masă la pizza. Şi primul lucru care m-a uimit la ea a fost că mi-a spus, cu mult înainte să ajungem la restaurant: «Bine, dar plătim jumate-jumate». Nemţeşte! Pentru mine a fost un şoc, nu mai păţisem aşa ceva. Eu o invitasem, aşa că era normal să plătesc eu. Dar ea era sobră, era clar că voia să fie distantă, independentă... Iar asta m-a atras şi mai mult la ea", spune şi Tiberiu Iacob-Ridzi. "Arăta foarte bine, avea părul mai lung ca acum şi era foarte sobră (...) Dar, cu toată distanţa pe care o păstra, mie mi s-a părut că în ochii ei zăresc ceva special...", a completat Tiberiu Iacob-Ridzi.

În plus, Monica Iacob-Ridzi spune că a avut "o nuntă ca-n poveşti". "O nuntă adevărată, aşa cum orice fată şi-ar dori. În care am respectat toate tradiţiile. Am avut o rochie superbă, pe care Tibi nu a văzut-o înainte de nuntă, aşa cum era tradiţia. De fapt, noi nici n-am locuit împreună înainte de căsătorie. Iar el m-a trecut pragul, în noaptea nunţii, şi a fost ca şi cum am fi început, împreună, o nouă viaţă, mai frumoasă", a mai spus ea.

Totodată, fostul ministru susţine că "greutăţile" din ultima perioadă au făcut-o pe ea şi pe soţul său să-şi facă mai mult timp pentru ei şi să vadă viaţa "cu mai multă profunzime".

Interviul este însoţit de fotografii cu Monica Iacob-Ridzi şi cu soţul ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici