Mormântul scriitorului Hans Christian Andersen a fost profanat

Mormântul autorului danez de basme Hans Christian Andersen a fost vandalizat în noaptea de marţi spre miercuri, împreună cu alte morminte dintr-un cimitir din Copenhaga, potrivit unor date transmise de către poliţie.

68 afișări
Imaginea articolului Mormântul scriitorului Hans Christian Andersen a fost profanat

Mormântul scriitorului Hans Christian Andersen a fost profanat (Imagine: Mediafax/AFP)

Pe mormântul autorului au fost găsite texte ce făceau referire la un centru destinat tinerilor (Ungdomshuset), a cărui distrugere, din martie 2007, a dus la izbucnirea unor conflicte violente, potrivit lui Flemming Steen Munch, purtătorul de cuvânt al poliţiei daneze. Construcţia reprezenta o cetate a culturii "underground" din Europa. Tinerii au fost nevoiţi să îşi găsească o nouă casă.

De curând, în Copenhaga a avut loc un proces de curăţare a unui perete dintr-un cimitir acoperit cu graffiti, iar autorităţile sunt de părere că profanările din noaptea de marţi spre miercuri sunt o reacţie a autorilor desenelor, întrucât au fost găsite mesaje precum: "Dacă voi ne luaţi peretele, noi vă luăm mormintele".

Printre mormintele vandalizate se numără şi cel al fizicianului secolului al XX-lea laureat al unui premiu Nobel, danezul Niels Bohr.

Hans Christian Andersen, decedat în 1875, este cunoscut în toată lumea pentru basmele sale, printre care figurează "Mica sirenă", "Fetiţa cu chibrituri", "Prinţesa şi mazărea".

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici