Moş Crăciun aşteaptă 120.000 de vizitatori în satul său din Laponia

Moş Crăciun are în continuare un mare succes comercial, biroul de turism din satul său din Laponia finlandeză fiind de părere că, anul acesta, celebrul personaj va fi vizitat de aproximativ 120.000 de persoane.

2 afișări
Imaginea articolului Moş Crăciun aşteaptă 120.000 de vizitatori în satul său din Laponia

Moş Crăciun aşteaptă 120.000 de vizitatori în satul său din Laponia

Aproximativ 120.000 de vizitatori finlandezi şi străini sunt aşteptaţi, începând de la sfârşitul acestei săptămâni, până la jumătatea lunii ianuarie, să vadă stepa albă, renii, aurora boreală şi atelierele de jucării, a explicat Tuula Rintala Gardin, de la oficiul de turism din Rovaniemi.

Turişti din ţări diverse, precum Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia, Spania, Rusia sau Japonia, vor putea ajunge în satul lui Moş Crăciun cu avionul sau cu trenuri speciale. Britanicii reprezintă 25% dintre vizitatori care înnoptează aici, în timp ce finlandezii constituie o treime dintre cei care rămân peste noapte în satul lui Moş Crăciun.

Numai localitatea Rovaniemi, al cărei aeroport este construit pe cercul polar arctic, unde, "oficial", trăieşte Moş Crăciun, va primi singură peste 50.000 de turişti şi 249 de curse charter.

Turismul pe timpul iernii a cunoscut o creştere spectaculoasă în ultimii zece ani, datorită "Santa Claus Village", care s-a impus puţin câte puţin ca "reşedinţa lui Moş Crăciun" în detrimentul Groenlandei şi al Suediei.

Turismul a devenit una dintre principalele resurse (144 de milioane de euro în 2006) ale acestei regiuni lovite de exodul rural şi de şomaj (15%).

Dar Rovaniemi concurează cu Enontekiö, situat la 200 de kilometri la nord, o pustietate locuită de 2.000 de suflete promovată de un operator de turism britanic drept "adevăratul sat al lui Moş Crăciun".

Enontekiö urmează să primească aproximativ 10.000 de turişti, iar mulţi dintre aceştia nu vor petrece aici decât câteva ore. Operatorul de turism propune, de fapt, un tur zilnic, cu plecare din 12 aeroporturi britanice, la preţul de 400 de lire sterline de persoană (555 de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici