"Mr. Blackwell", celebrul critic de modă hollywoodian, a decedat

Richard Selzer, un feroce critic de modă american, supranumit "Mr. Blackwell", devenit o adevărată instituţie hollywoodiană în ultima jumătate de secol, a decedat, duminică seară, la Los Angeles, la vârsta de 86 de ani.

27 afișări
Imaginea articolului "Mr. Blackwell", celebrul critic de modă hollywoodian, a decedat

"Mr. Blackwell", celebrul critic de modă hollywoodian, a decedat

"Mr. Blackwell" a decedat în urma unei infecţii intestinale, la Centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles.

Cunoscut pentru clasamentul anual al celor mai prost îmbrăcate vedete, publicat de revista American Weekly, Selzer a fost un critic acerb al unor staruri de calibru, precum Marilyn Monroe, Sophia Loren, Elizabeth Taylor şi, mai recent, Britney Spears, Paris Hilton şi Victoria Beckham.

În 2007, în infamul clasament, Victoria Beckham era criticată pentru fustele extrem de scurte, calificate drept "mini-monstruozităţi", în timp ce, în 2006, Britney Spears a fost caracterizată ca fiind "lipsită de stil şi de simţ al modei" de către celebrul critic.

Richard Sylvan Selzer s-a născut în 1922 şi, conform autobiografiei sale, intitulată "From Rags to Bitches", a avut o copilărie săracă.

Blackwell şi-a început ascensiunea profesională ca actor, debutând pe Broadway, în drama "Dead End", de Sidney Kingsley.

De asemenea, acesta a jucat şi în filme precum "Little Tough Guy" sau "Juvenile Hall". A abandonat cariera de actor în 1958 şi s-a reorientat către modă.

Cel care va deveni "Mr. Blackwell" era un designer prea puţin cunoscut când a lansat moda criticilor aduse vedetelor hollywoodiene. Selzer şi-a moderat propria emisiune de televiziune, "Mr. Blackwell Presents", în 1968, şi şi-a jucat propriul rol în seriale precum "Matlock" sau "Matt Houston".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici