Muse şi-a anunţat datele noului turneu european

Formaţia britanică Muse a anunţat datele pentru turneul european de promovare a celui de-al cincilea material de studio al ei, "The Resistance Tour", acesta urmând să debuteze pe 22 octombrie şi să cuprindă 30 de concerte, se arată pe site-ul oficial al trupei.

27 afișări
Imaginea articolului Muse şi-a anunţat datele noului turneu european

Muse şi-a anunţat datele noului turneu european (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Astfel, turneul de promovare va cuprinde oraşele:

22 octombrie, la Helsinki (Finlanda),

24 octombrie - Stockholm (Suedia),

25 octombrie - Oslo (Norvegia),

26 octombrie - Copenhaga (Danemarca),

28 octombrie - Hamburg (Germania),

29 octombrie - Berlin (Germania),

31 octombrie - Lievin (Franţa),

1 noiembrie - Amneville (Franţa),

2 noiembrie - Antwerp (Belgia),

4 noiembrie - Sheffield (Marea Britanie),

5 noiembrie - Liverpool (Marea Britanie),

6 noiembrie - Dublin (Irlanda),

9 noiembrie - Glasgow (Marea Britanie),

10 noiembrie - Birmingham (Marea Britanie),

12, 13 noiembrie - Londra (Marea Britanie),

14 noiembrie - Rotterdam (Olanda),

16 noiembrie - Koln (Germania),

17 noiembrie - Paris (Franţa),

18 noiembrie - Zurich (Elveţia),

20 noiembrie - Munchen (Germania),

21 noiembrie - Bologna (Italia),

22 noiembrie - Lyon (Franţa),

25 noiembrie - Toulouse (Franţa),

27 noiembrie - Barcelona (Spania),

28 noiembrie - Madrid (Spania),

29 noiembrie - Lisabona (Portugalia),

1 decembrie - Limoges (Franţa),

2 decembrie - Dijon (Franţa),

4 decembrie - Torino (Italia).

Albumul "The Resistance" urmează materialului "Black Holes and Revelations", lansat în 2006.

Muse lucrează la acest nou material încă de anul trecut, înregistrările desfăşurându-se la Milano, precum şi în împrejurimile Lacului Como, în Italia. "The Resistance" este produs şi mixat de Mark "Spike" Stent, care a mai colaborat, printre alţii, cu Oasis şi Depeche Mode. Matt Bellamy, solistul trupei Muse, a declarat că la acest album a lucrat împreună cu o orchestră, calificând sound-ul noului material drept "simfonic".

Chiar dacă turneul de promovare a albumului a fost anunţat, data exactă de lansare a materialului nu a fost stabilită încă.

Muse este una dintre cele mai apreciate formaţii de rock alternativ din Europa.

Printre premiile câştigate se numără Best New Artist pe 2000 (NME Awards), în Marea Britanie, Innovation Award (Q Awards), Best Album (Kerrang! Awards), Best British Band (NME Awards şi Kerrang! Awards) şi Best Live Act (Q Awards, Brit Awards, NME Awards, Kerrang! Awards, Vodafone Live Music). În plus, activitatea britanicilor a fost recompensată cu mai multe discuri de platină şi de aur.

Povestea celor de la Muse a început în 1999, la Londra, cu Matthew Bellamy (voce, chitară şi clape), Chris Wolstenholme (chitară bass şi voce) şi Dominic Howard (la tobe şi percuţii). Muzica lor îmbină rock-ul alternativ cu funk-ul, cu heavy metal-ul şi chiar cu muzica clasică şi electronică. Hituri ca "Time Is Running Out" şi "Starlight" dovedesc că amestecul de stiluri este unul reuşit.

Trioul britanic a adunat, în iunie 2007, pe stadionul Wembley, un public de peste 60.000 de spectatori. De asemenea, în luna octombrie a aceluiaşi an, trupa a concertat şi la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici