Muzeul Grammy se deschide la Los Angeles, pe 3 decembrie

Muzeul Grammy, dedicat celor mai prestigioase premii din industria muzicală, se va deschide la Los Angeles, pe 3 decembrie, cu o serie de evenimente care includ un concert caritabil şi prezentări muzicale live.

47 afișări
Imaginea articolului Muzeul Grammy se deschide la Los Angeles, pe 3 decembrie

Muzeul Grammy se deschide la Los Angeles, pe 3 decembrie (Imagine: weblogs.variety.com)

Localizat în complexul L.A. Live, la intersecţia străzilor Olympic şi Figueroa, muzeul, care acoperă o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, oferă patru etaje de prezentări multimedia ce explorează şi sărbătoresc moştenirile tuturor genurilor de muzică, procesul creativ, arta şi tehnologia procesului de înregistrare şi istoria premiilor, informează variety.com.

Muzeul va prezenta programe publice şi educaţionale, cu filme, prelegeri şi spectacole organizate în sala Grammy Sound Stage, cu o capacitate de 200 de locuri, şi va găzdui programe speciale şi evenimente private în mai multe săli din complex.

Muzeul va mai oferi oaspeţilor imagini din culisele galelor premiilor Grammy.

Lansarea muzeului constituie punctul culminant al sărbătorilor prilejuite de împlinirea a 50 de ani de la crearea premiilor Grammy, în 2008.

Turul muzeului începe de la al patrulea etaj, unde există o galerie cu filme şi expoziţii interactive. Etajul al treilea este dedicat artei şi tehnologiei procesului de înregistrare. Al doilea etaj găzduieşte Grammy Sound Stage şi este dedicat culiselor galei Grammy, dar şi expoziţiilor speciale, precum "Songs of Conscience, Sounds of Freedom", ce are ca subiect influenţa politică a muzicii asupra societăţii.

Muzeul va fi condus de Grammy Museum Foundation, o organizaţie non-profit creată de National Academy of Recording Arts and Sciences din Statele Unite.

Premiile Grammy, iniţial numite Gramophone, sunt decernate anual de National Academy of Recording Arts and Sciences pentru realizări excepţionale în industria muzicii. Premiile sunt considerate cea mai prestigioasă distincţie muzicală, National Academy of Recording Arts and Sciences din Statele Unite reprezentând echivalentul Academiei americane de film, care decernează Oscarurile.

Gala Grammy, creată în 1958, are loc de obicei în februarie.

A 51-a ediţie a premiilor Grammy a fost programată pe 8 februarie 2009, la Centrul Staples din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici