Muzeul Tate Modern din Londra, vizitat în 2012 de un număr record de turişti

Muzeul Tate Modern din Londra a atras peste 5,3 milioane de vizitatori în 2012, o cifră care reprezintă un record pentru această instituţie deschisă în anul 2000 şi o creştere de 9,5% în raport cu anul 2011, au anunţat, marţi, reprezentanţii muzeului de artă modernă.

200 afișări
Imaginea articolului Muzeul Tate Modern din Londra, vizitat în 2012 de un număr record de turişti

Muzeul Tate Modern din Londra, vizitat în 2012 de un număr record de turişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anul 2012, considerat unul "excepţional" de Alex Beard, directorul adjunct al reţelei de galerii de artă Tate, a fost marcat de prima mare retrospectivă consacrată "copilului teribil" al artei britanice Damien Hirst, dar şi de inaugurarea celebrelor "Tanks", rezervoarele acestei foste centrale electrice de pe malul Tamisei, transformată în muzeu.

Intrarea în Tate Modern, cel mai vizitat muzeu de artă modernă din lume, este gratuită pentru colecţia sa permanentă, însă accesul la expoziţiile temporare se face contra cost.

Expoziţia dedicată lui Damien Hirst, celebru pentru rechinii săi scufundaţi în formol şi pentru un craniu încrustat cu diamante, a atras 463.000 de persoane, între aprilie şi septembrie.

Conceput iniţial pentru a primi două milioane de vizitatori pe an, muzeul Tate Modern este implicat în prezent într-o serie de lucrări de mărire a spaţiului expoziţional, care vor conduce la dublarea suprafeţei sale actuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici