Muzica de pe iTunes va putea fi copiată fără restricţii

Compania Apple a anunţat, marţi, că va elimina dispozitivele care fac imposibilă copierea conţinuturilor muzicale pe care le vinde pe platforma iTunes.

19 afișări
Imaginea articolului Muzica de pe iTunes va putea fi copiată fără restricţii

Muzica de pe iTunes va putea fi copiată fără restricţii

"Noi am colaborat cu toate casele de discuri importante şi, începând de astăzi (marţi n.r.), iTunes va oferi 8 milioane de melodii fără DRM (Digital Rights Management programul care nu permitea copierea melodiilor n.r.), care vor fi 10 milioane până la finalul trimestrului", a declarat un oficial al companiei.

Odată cu creşterea tirajului de discuri în format digital, casele de discuri au militat impotriva posibilităţii de achiziţie a unuei melodii sau a unui album fără un dispozitiv care relaţionează un fişier cu un singur utilizator.

Peste şase miliarde de melodii au fost achiziţionate în acest regim prin intermediul platformei iTunes, de la lansarea sa acum şase ani.

Oficialii Apple a mai anunţat că melodiile comercializate pe platforma iTunes, nu vor mai avea preţul unic de 99 cde cenţi americani, ci potrivit unui tarif decis de casele de discuri, melodiile vor fi vândute la 69 de cenţi, 99 de cenţi sau 1,29 dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici