NASA oferă 35.000 de dolari pentru proiectarea unei toalete care poate fi folosită pe Lună

  • NASA oferă 35.000 de dolari în premii pentru proiectarea unei toalete care poate fi folosită pe Lună.
  • Agenţia spaţială şi-a stabilit un obiectiv ambiţios de a trimite astronauţii înapoi pe lună până în 2024, iar echipajul va trebui, evident, să meargă la baie în timpul misiunii
325 afișări
Imaginea articolului NASA oferă 35.000 de dolari pentru proiectarea unei toalete care poate fi folosită pe Lună

NASA oferă 35.000 de dolari pentru proiectarea unei toalete care poate fi folosită pe Lună.

NASA  oferă 35.000 de dolari în premii pentru proiectarea unei toalete care poate fi folosită pe Lună.

Agenţia spaţială şi-a stabilit un obiectiv ambiţios de a trimite astronauţii înapoi pe lună până în 2024, iar echipajul va trebui, evident, să meargă la baie în timpul misiunii.

NASA poate adapta designul toaletei pentru aterizatorul său lunar Artemis, aşa că va trebui să funcţioneze atât în ​​microgravitatea spaţiului, în „zero-g”, cât şi pe lună, unde gravitaţia este aproximativ a şasea din ceea ce simţim pe Pământ, conform ghidurilor de proiectare postate de NASA şi HeroX.

Misiunea va include prima femeie astronaut care a călătorit vreodată pe Lună, astfel încât toaletele vor trebui să poată găzdui bărbaţi şi femei.

Modelele de toaletă ar trebui, de asemenea, să economisească apa şi să "ajute la menţinerea unui mediu curat în interiorul lander-ului, care nu are mirosuri şi alţi contaminanţi."

Acesta ar trebui să poată susţine un echipaj format din doi astronauţi timp de 14 zile şi să permită transferul deşeurilor colectate la depozitare sau la eliminarea în afara vehiculului.
Toaleta trebuie să fie uşor de curăţat şi de întreţinut şi ar trebui să aibă o perioadă de timp de cinci minute sau mai puţin între utilizări.

De asemenea, trebuie să folosească mai puţin de 70 de waţi de putere şi să facă mai puţin zgomot decât un ventilator mediu de baie.
Spaţiul va fi, de asemenea, o problemă, astfel încât toaleta trebuie să cântărească mai puţin de 33 de kilograme pe Pământ şi să fie mai mică de 0,12 metri cubi în volum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nasa,
toaleta,
baie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici