NASA va lua mostre de pe Marte

  • NASA a primit aprobare să demareze misiunea Mars Sample Return (MSR)
  • O comisie independentă a studiat planul NASA şi a dat undă verde
  • În primă fază, misiunea va avea un buget de 4 miliarde de dolari
362 afișări
Imaginea articolului  NASA va lua mostre de pe Marte

NASA va lua mostre de pe Marte

Planurile NASA de a ajunge pe Marte au făcut un mare pas înainte.
 
O comisie independentă a aprobat misiunea NASA de a lua mostre de pe Marte. Bugetul primei faze a misiunii va fi de 4 miliarde de dolari. NASA are deja o primă parte cheie din misiune rezolvată. Roverul Perseverance este pe drum către Marte. Va ajunge acolo în februarie 2021. El este echipat cu o serie de tuburi pentru mostre care vor fi folosite pentru a colecta pietre şi pământ. Recuperarea mostrelor va fi aspectul principal din misiunea aprobată. Nu va fi deloc uşor: Agenţia Spaţială Europeană va contribui şi ea pentru că mostrele trebuie pasate de la un rover la altul înainte să fie aduse pe Pământ.
 
Thomas Zurbuchen, administrator nasa pentru ştiinţă, a precizat: ”Mostrele de pe Marte au potenţialul de a schimba profund felul în care înţelegem originea, evoluţia şi distribuirea vieţii pe Pământ şi în alte locuri din Sistemul Solar. Misiunea de recuperare a mostrelor este una de lungă durată. NASA estimează că următoarea fază a misiuni va fi demarată în a doua parte a deceniului, pentru ca mostrele de pe Marte să ajungă pe Pământ după 2030”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici