"Naşul", cel mai bun film al tuturor timpurilor

"Naşul" (1972), de Francis Ford Coppola, cu Marlon Brando şi Al Pacino în rolurile principale, a fost votat cel mai bun film al tuturor timpurilor, în cadrul unui sondaj la care au participat 10.000 de cititori ai revistei Empire, 150 de regizori hollywoodieni şi 50 de critici de film, potrivit BBC.

396 afișări
Imaginea articolului "Naşul", cel mai bun film al tuturor timpurilor

"Naşul", cel mai bun film al tuturor timpurilor

Revista Empire a făcut un sondaj pentru a determina topul celor mai bune 500 de filme ale tuturor timpurilor, pe un eşantion de 10.000 de cinefili, consultând, totodată, 150 de regizori de la Hollywood, printre care Quentin Tarantino şi Mike Leigh, alături de 50 de critici de film.

"Naşul" s-a clasat în fruntea acestui top, urmat de "Indiana Jones şi căutatorii arcei pierdute" (1981) şi "Imperiul Contraatacă: Ediţie Specială" (1980), din seria "Star Wars". Topul celor mai bune cinci filme ale tuturor timpurilor este completat de "Închisoarea Îngerilor" (1994), de Frank Darabont, şi megaproducţia "Fălci", semnată de Steven Spielberg.

"Băieţi buni" (1990) de Martin Scorsese, "Apocalipsul acum" de Coppola (1979), "Cântând în ploaie" (1952), şi mai recentele "Pulp Fiction" (1994) şi "Fight Club" (1999) completează clasamentul celor mai bune 10 pelicule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici