Natalie Portman a lansat un concurs de ştiinţă pentru adolescente

Actriţa americană Natalie Portman a lansat un concurs destinat adolescentelor pasionate de ştiinţele exacte, pentru promovarea celui mai recent film al ei, "Thor: Întunericul/ Thor: The Dark World", care va avea premiera pe 8 noiembrie în Statele Unite ale Americii.

135 afișări
Imaginea articolului Natalie Portman a lansat un concurs de ştiinţă pentru adolescente

Natalie Portman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Natalie Portman a lansat un concurs pentru adolescentele care au înclinaţii către ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică, informează contactmusic.com. Pasiunea actriţei pentru ştiinţă a îndemnat-o să meargă la castingul pentru rolul astrofizicienei Jane Foster din "Thor: The Dark World" (2013), iar acum doreşte să încurajeze tinerele să se implice mai mult în ştiinţele exacte, în cadrul unui concurs inspirat din aventurile lui Jane Foster.

Participantele la competiţie vor avea ocazia să ia interviuri, să participe la experimente şi evenimente interactive, dar şi să întâlnească personalităţi feminine din lumea ştiinţifică. Finalistele, despre care se va realiza un scurt documentar, vor fi anunţate în seara premierei filmului "Thor: The Dark World", pe 8 noiembrie.

De asemenea, pe lângă lansarea acestui concurs, actriţa a mai declarat la începutul săptămânii că feminismul nu înseamnă doar femei care ştiu să se bată. "Un film despre o femeie fragilă şi vulnerabilă poate fi feminist dacă arată o persoană reală cu care să empatizezi", a precizat aceasta, potrivit huffingtonpost.com.

Natalie Portman, în vârstă de 32 de ani, s-a născut la Ierusalim, iar bunicii ei pe linie parternă au fost evrei care s-au mutat în Israel venind din Polonia şi România. Actriţa, care a crescut însă în Statele Unite ale Americii, a dezvăluit faptul că străbunica ei româncă a fost spion pentru serviciile secrete britanice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Actriţa americană a jucat în 2010 în thrillerul psihologic "Lebăda neagră/ Black Swan", în care actriţa a interpretat rolul unei balerine cu tendinţe de automutilare. Pentru acest rol, Natalie Portman a fost recompensată cu premiul Oscar, dar şi cu un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

Actriţă, regizoare şi producătoare de film, Natalie Portman a debutat în rolul adolescentei rebele din filmul "Léon", al lui Luc Besson, şi a continuat cu partituri în filme precum "Visând la Beverly Hills", "Ispita/ Closer", "Fantomele lui Goya" şi "V de la Vendetta". Portman a jucat anul trecut în mai multe filme de genuri diferite, printre care comediile "Măria Ta/ Your Highness" şi "Fără obligaţii/ No Strings Attached", filmul de acţiune "Thor" şi drama "Hesher".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici