Negocieri la Hollywood: Clooney cere sindicatelor de actori să rămână unite

George Clooney a cerut celor două sindicate de actori de la Hollywood să rămână unite, într-o scrisoare deschisă trimisă presei, în timp ce negocierile cu producătorii sunt în impas, cu câteva zile înainte de expirarea contractelor dintre organizaţii.

884 afișări
Imaginea articolului Negocieri la Hollywood: Clooney cere sindicatelor de actori să rămână unite

Negocieri la Hollywood: Clooney cere sindicatelor de actori să rămână unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderii SAG (Sindicatul actorilor americani/ Screen Actors Guild), principalul sindicat al actorilor, care numără 120.000 de membri, şi cei ai AFTRA (Federaţia americană a artiştilor de radio şi televiziune/ American Federation of Television and Radio Artists), ce numără 70.000 de membri, şi-au expus în ultimele săptămâni nemulţumirile în legătură cu termenii contractelor în curs de negociere cu AMPTP (Sindicatul producătorilor americani/ Alliance of Motion Picture and Television Producers).

Contractele expiră luni şi, în lipsa unui acord între cele două organisme, Hollywood-ul ar putea paraliza din nou, aşa cum a fost cazul, timp de 100 de zile, în perioada noiembrie 2007 - februarie 2008, din cauza grevei scenariştilor (Writers Guild of America, WGA).

"Cu riscul de a mă număra printre atâţia actori care şi-au exprimat opinia asupra bătăliei în curs între SAG şi AMPTP, sper că va exista o poartă de ieşire", a spus Clooney, unul dintre cei mai apreciaţi actori de la Hollywood, înainte de a detalia punctele de convergenţă între cele două sindicate.

SAG cere mai ales o revalorizare a condiţiilor de muncă ale membrilor săi privind exploatarea drepturilor asupra operelor lor distribuite pe noile platforme media, precum internetul sau mp3 playere.

Studiourile de producţie sunt de părere că aceste platforme nu sunt încă rentabile.

George Clooney a propus reuniuni anuale între şefii studiourilor de producţie şi actorii de prim rang, pentru a determina veniturile obţinute de pe urma acestor noi platforme media.

Clooney a mai pledat pentru o deplafonare a cotizaţiilor sindicale, pentru ca artiştii cu salarii mari la Hollywood să contribuie mai mult la fondurile de solidaritate şi pentru pensiile actorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici