Negocierile între producătorii şi actorii de la Hollywood ar putea sfârşi cu o nouă grevă

Producătorii de la Hollywood au declarat, joi, că "sunt furioşi şi descurajaţi" din cauza actorilor cu care poartă negocieri salariale, evocând şi perspectiva unei noi greve, în timp ce sindicatul actorilor indică faptul că este îndreptăţit să îşi menţină poziţia.

26 afișări
Imaginea articolului Negocierile între producătorii şi actorii de la Hollywood ar putea sfârşi cu o nouă grevă

Negocierile între producătorii şi actorii de la Hollywood ar putea sfârşi cu o nouă grevă (Imagine: Mediafax/AFP)

Într-un comunicat, Sindicatul producătorilor americani (Alliance of Motion Picture and Television Producers, AMPTP), aminteşte că "a avut 28 de zile de negocieri, de pe 15 aprilie, cu SAG" (Sindicatul actorilor americani/ Screen Actors Guild).

Contractul pe trei ani încheiat între SAG şi AMPTP expiră pe 30 iunie. În lipsa unui acord între cele două organisme, Hollywood-ul ar putea paraliza din nou, aşa cum a fost cazul, timp de 100 de zile, în perioada noiembrie 2007 - februarie 2008, din cauza grevei scenariştilor (Writers Guild of America, WGA).

"Suntem furioşi şi descurajaţi să vedem că suntem deja în 12 iunie şi nu ne-au mai rămas decât 18 zile de negocieri, însă liderii SAG de la Hollywood spun deja că este puţin probabil să se ajungă la un acord înainte de 30 iunie", au indicat reprezentanţii AMPTP. "Sperăm că aceste declaraţii nu semnalează intenţia şefilor SAG de a paraliza sectorul nostru de activitate", au adăugat aceştia.

La capătul unei mişcări sociale care a paralizat producţia audiovizuală în Statele Unite, Sindicatul scenariştilor americani a obţinut din partea AMPTP o revalorizare a condiţiilor de muncă ale membrilor săi privind exploatarea drepturilor de autor asupra operelor lor distribuite pe noile platforme media, precum internetul sau mp3 playere.

Însă, potrivit AMPTP, după ce au acceptat de principiu un acord de acelaşi tip, "şefii SAG la Hollywood au continuat să propună modificări inacceptabile".

În replică, joi seara, SAG, care numără aproximativ 120.000 de membri, a indicat că reprezentanţii la negocieri "muncesc din greu pentru a obţine un contract just pentru actori". "Continuăm să credem că este posibil să încheiem negocierile şi să ajungem la un acord corect înainte de expirarea contractului actual", a adăugat sindicatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici