New York Fashion Week dă, miercuri, startul săptămânilor modei

Săptămâna Modei de la New York, care a început miercuri, este primul din şirul festivalurilor dedicate modei pentru sezonul primăvară-vară 2013, care se vor desfăşura în luna septembrie în oraşele cu tradiţie în modă din întreaga lume.

209 afișări
Imaginea articolului New York Fashion Week dă, miercuri, startul săptămânilor modei

New York Fashion Week dă, miercuri, startul săptămânilor modei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ediţiei electronice a revistei Vogue, evenimentul este deschis de o serie de designeri mai puţin cunoscuţi în Europa, urmând ca finalul să fie rezervat numelor grele din industria modei americane, multe dintre acestea apreciate şi pe piaţa fashion europeană. Joi vor defila colecţiile aparţinând caselor Richard Chai şi Max Azria, iar vineri vor fi prezentate publicului newyorkez colecţii semnate de Chloe - pentru a doua oară la New York Fashion Week cu o prezentare video -, Jason Wu - designerul preferat de Michelle Obama - şi deja celebrul Tommy Hilfiger.

Sâmbătă este rândul designerilor Alexander Wang şi Altuzarra, în timp ce duminică pe catwalk vor defila colecţiile semnate de Victoria Beckham, Diane von Furstenberg şi Zac Posen. Soţia fotbalistului David Beckham este privilegiata Săptămânei Modei de la New York, aceasta urmând să-şi prezinte şi marţi o nouă linie vestimentară care îi poartă numele. În aceeaşi zi, publicul va avea ocazia să aplaude colecţiile granzilor modei americane - Vera Wang, Rodarte, Oscar de la Renta şi Jenny Packham - ziua culminând cu prezentarea colecţiei Marc semnată de Marc Jacobs.

Elementul de noutate al Săptămânei Modei de la New York va fi show-ul de debut al lui Katie Holmes care, recent divorţată de actorul Tom Cruise, după un mariaj de cinci ani, se lansează în modă cu o colecţie branduită Holmes & Yang.

New York Fashion Week se va încheia joi, 13 septembrie, cu prezentările designerilor Ralph Lauren şi Calvin Klein, urmând ca, de vineri, 14 septembrie, atenţia pasionaţilor de modă să se îndrepte spre capitala Marii Britanii, unde va începe a doua ediţie din acest an a London Fashion Week. Vor urma, pe rând, Milano şi Paris.

Săptămâna Modei de la New York este unul dintre evenimentele care contribuie considerabil la bugetul marelui oraş american. La ediţia din această primăvară, primarul oraşului, Michael Bloomberg, a anunţat că a lansat nu mai puţin de şase iniţiative ale instituţiei pe care o conduce pentru a sprijini evenimentul de modă care, cuprinde, în fiecare an, peste 500 de show-uri şi atrage aproximativ 232.000 de participanţi, public, modele, designeri şi jurnalişti. Impactul economic anual estimat de Bloomberg este de 865 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici