Nicole Kidman, la al 50-lea film din carieră: Cum arată actriţa în rolul prinţesei Grace Kelly - FOTO

Actriţa australiană Nicole Kidman interpretează rolul lui Grace Kelly, într-un film despre viaţa prinţesei de Monaco, regizat de cineastul francez Olivier Dahan. Fosta soţie a lui Tom Cruise a fost surprinsă pe platourile de filmare, la Paris.

3380 afișări
Imaginea articolului Nicole Kidman, la al 50-lea film din carieră: Cum arată actriţa în rolul prinţesei Grace Kelly - FOTO

Nicole Kidman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nicole Kidman, în vârstă de 45 de ani, poate fi văzută purtând o pălărie într-o culoare aprinsă şi cu un costum extrem de elegant, întruchipând-o pe prinţesa Grace Kelly într-o scenă filmată în faţa unui magazin de bijuterii Cartier.

Filmul, intitulat sobru "Grace de Monaco", dispune de un buget de 15 milioane de dolari şi este produs de francezul Pierre-Ange Le Pogam, care a părăsit anul trecut compania EuropaCorp, pe care o înfiinţase cu Luc Besson.

În film mai apar actorii Milo Ventimiglia, Paz Vega şi Geraldine Somerville.

Acest lungmetraj regizat de Olivier Dahan, care a creat filmul "La vie en rose/ La Môme" din 2007, nu este însă o biografie a prinţesei Grace Kelly. Filmul se va concentra asupra anului 1962 - Grace Kelly avea pe atunci 32 de ani - în momentul crizei politice şi financiare dintre Franţa şi Monaco, în care actriţa americană s-a implicat la nivel de culise.

Acţiunea peliculei se derulează în 1962, în momentul în care preşedintele francez Charles De Gaulle a cerut principatului monegasc să aplice reforme în politica sa fiscală. În acea perioadă, Grace Kelly, una dintre muzele lui Alfred Hitchcock, renunţase deja la cariera de actriţă pentru a se consacra exclusiv obligaţiilor aduse de statutul ei de prinţesă de Monaco. Filmul va prezenta numeroasele "manevre politice" întreprinse de prinţesa Grace pentru a ajuta principatul în această chestiune delicată.

Nicole Kidman a devenit cunoscută în 1995, cu filmul "Pe viaţă şi pe moarte", în regia lui Gus Van Sant. A câştigat aprecierea criticilor pentru rolul Isabelei Archer din filmul "Portretul unei doamne" (1996), o adaptare a romanului lui Henry James. Kidman a jucat în filme cu buget mare, precum "Pacificatorul" (1997), alături de George Clooney şi Marcel Iureş, dar şi în comedii romantice, precum "Ce vrăji au mai făcut fetele" (1998), alături de Sandra Bullock. În 1999, Kidman a jucat în "Cu ochii larg închişi", în regia lui Stanley Kubrick, iar în 2001, a interpretat rolul curtezanei din musicalul "Moulin Rouge!", care i-a adus Globul de Aur şi o nominalizare la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă. Actriţa australiană a câştigat Globul de Aur, premiul BAFTA şi premiul Oscar pentru rolul din filmul "Orele" (2002).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici