Nou record mondial la bungee jumping. Un francez a sărit de sute de ori într-o singură zi

  • Un francez a stabilit un nou record mondial pentru cele mai multe salturi cu bungee jumps într-o perioadă de 24 de ore.
  • Francois-Marie Dibon a făcut 765 de salturi în Pitlochry, Perthshire, depăşind cu uşurinţă recordul anterior de 430 de salturi.
1098 afișări
Imaginea articolului Nou record mondial la bungee jumping. Un francez a sărit de sute de ori într-o singură zi

Nou record mondial la bungee jumping. Un francez a sărit de sute de ori într-o singură zi

Francois-Marie Dibon a făcut 765 de salturi în Pitlochry, Perthshire, depăşind cu uşurinţă recordul anterior stabilit de neozeelandezul Mike Heard în 2017, care a efectuat 430 de salturi.
 
Începându-şi isprava marţi dimineaţa, Dibon a depăşit recordul mondial anterior după doar 12 ore de sărituri, iar după o pauză de 50 de minute a continuat să sară pe parcursul nopţii, înainte de a încheia miercuri dimineaţa.
 
Dibon, care lucrează ca actuar în Suedia, vorbise anterior despre modul în care bungee jumping-ul l-a ajutat să îşi învingă frica de înălţime şi a spus că a ales Scoţia ca locaţie datorită dragostei sale pentru această ţară şi pentru oamenii ei.
 
Fiecare săritură a avut loc de la o înălţime de 40 de metri şi a fost supravegheată de Highland Fling Bungee, cu sediul în Killiecrankie, Pitlochry.
 
Joanne Brent, judecătorul Guinness World Records care a verificat recordul, a declarat că efortul lui Dibon a fost "inspirat".
 
Dibon a declarat că se simte "norocos şi binecuvântat" şi că nu ar fi putut realiza această performanţă fără sprijinul echipei Highland Fling Bungee, potrivit The Guardian.
 
„Mă simt minunat, mă simt foarte fericit. Mă simt recunoscător pentru echipa care m-a înconjurat în ultimele 24 de ore, care mi-a adus energia lor care m-a ţinut până la final".
 
Dibon a declarat că nu a avut nicio îndoială că va reuşi să doboare recordul, dar a fost surprins de cât de repede a depăşit recordul anterior şi, în final, cu cât de mult.
 
„Cred că ploaia [a fost cea mai grea parte] - a fost destul de frig, dar asta era de aşteptat, desigur", a spus Dibon. „Dar, în afară de asta, nimic nu a fost cu adevărat greu. Totul a mers bine, am fost foarte norocoşi".
 
În afară de a sărbători alături de echipa sa, Dibon plănuieşte acum să se relaxeze. „Corpul meu merită multă odihnă, aşa că voi face asta", a spus el. „Am de gând să sărbătoresc cu echipa mea, desigur, pentru că au dat atât de mult şi chiar merită şi acest record, este un record colectiv”.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici