Noul film "James Bond" a fost anulat din cauza lipsei de bani

Noul film din franciza "James Bond", o superproducţie de 132 de milioane de lire sterline, cu Daniel Craig în rolul principal, care urma să fie lansat în 2012, a fost anulat din cauza lipsei de bani, potrivit cotidianului britanic The Mirror.

59 afișări
Imaginea articolului Noul film "James Bond" a fost anulat din cauza lipsei de bani

Noul film "James Bond" a fost anulat din cauza lipsei de bani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipei filmului i s-a transmis, în aprilie, că această producţie va fi amânată din cauza "problemelor financiare" ale studioului Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), care are în prezent datorii foarte mari.

Însă o sursă apropiată proiectului a declarat că echipa de producţie a fost anunţată că proiectul a fost anulat. "Sunt multe resentimente, deoarece s-au investit deja mulţi bani, timp şi muncă", a declarat sursa citată.

Sam Mendez urma să regizeze cea de-a 23-a peliculă a celebrei serii care a început cu filmul "Dr No", în 1962.

"Quantum of Solace: Partea lui de consolare", cel de-al 22-lea lungmetraj din franciza "James Bond", cu Daniel Craig în rolul principal, a avut premiera mondială pe 14 noiembrie 2008 şi a obţinut încasări de 586 de milioane de dolari pe plan mondial, potrivit boxofficemojo.com.

Vânzarea studiourilor MGM a fost luată în considerare la începutul lunii noiembrie 2009, dar procesul de negocieri a fost sistat după ce ofertele de achiziţie primite de investitorii MGM au fost prea mici. Creditorii MGM, care sperau că vor obţine circa 2 miliarde de dolari, au fost nemulţumiţi de ofertele primite de la potenţiali cumpărători. Time Warner, Lions Gate Entertainment şi Access Industries au înaintat oferte cu valori cuprinse între 1,2 şi 1,5 miliarde de dolari. Potrivit Variety, ulterior, Access şi Lions Gate şi-au retras ofertele, dar se crede că Time Warner este încă interesat de MGM, dacă studiourile îşi vor convinge creditorii să accepte un preţ mai mic de 2 miliarde de dolari.

Investitorii analizează cu mai multă atenţie şi varianta plasării voluntare sub protecţia legii falimentului. Acest plan ar putea prevedea un capital de un miliard de dolari şi angajamentul de a produce între patru şi 10 filme pe an. Detaliile acestui plan ar putea fi schimbate în funcţie de negocierile cu celelalte companii de la Hollywood.

Printre proprietăţile MGM se numără arhiva sa de circa 4.000 de filme, logoul, operaţiunile studioului United Artists, drepturile pentru francizele "James Bond" şi "Pantera Roz" şi jumătate din drepturile pentru filmele din franciza "Hobbit".

Studiourile MGM au datorii de 3,7 miliarde de dolari către Sony şi de 250 de milioane de dolari către diferiţi creditori.

MGM este controlată de Providence Equity Partners, în timp ce acţionarii minoritari Comcast şi Sony au participaţii de câte 20%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici