Noul film "Power Rangers" readuce supereroii din seria-fenomen în cinematografele din România

Noul film „Power Rangers”, bazat pe seria omonimă ce s-a transformat într-un fenomen cultural la nivel global, despre cinci adolescenţi care devin supereroi, a ajuns pe marile ecrane din România într-o ecranizare de proporţii, regia lungmetrajului fiind semnată de Dean Israelite.

730 afișări
Imaginea articolului Noul film "Power Rangers" readuce supereroii din seria-fenomen în cinematografele din România

Noul film "Power Rangers" readuce supereroii din seria-fenomen în cinematografele din România

„Power Rangers” spune povestea a cinci adolescenţi obişnuiţi care trebuie să devină extraordinari pentru a-şi salva micuţul orăşel, Angel Grove – şi lumea – de o ameninţare extraterestră. Aleşi de destin, cei cinci eroi descoperă cu repeziciune că ei sunt singurii care pot salva planeta. Dar pentru a face asta, vor trebui să-şi depăşească problemele din viaţa de zi cu zi şi, înainte de a fi prea târziu, să-şi unească forţele pentru a deveni Power Rangers.

Regizat de Dean Israelite („Proiectul Almanac”), „Power Rangers” îi are în rolurile principale pe Dacre Montgomery, Naomi Scott, RJ Cyler, Becky G, Ludi Lin, Bill Hader, Bryan Cranston şi Elizabeth Banks. Scenariul este scris de John Gatins („Kong: Insula Craniilor”, „Pumni de oţel”), pe baza unei poveşti create de Matt Sazama & Burk Sharpless („Dracula: Povestea nespusă”) şi Michele Mulroney & Kieran Mulroney. Haim Saban, Brian Casentini (seria TV „Power Rangers”), Wyck Godfrey şi Marty Bowen (saga „Amurg”, „Sub aceeaşi stea”, franciza „Labirintul”) sunt producătorii peliculei.

În 1984, în timp ce se afla într-o călătorie de afaceri în Japonia, producătorul Haim Saban a devenit fascinat de o emisiune TV live action foarte populară, pe nume „Super Sentai”. „Mă uitam la aceşti cinci tineri în costume din lycra care se luptau cu monştri din cauciuc şi pur şi simplu m-am îndrăgostit de ei,” îşi aminteşte Saban. Acesta a reuşit să intre în contact cu cei care deţineau emisiunea TV, de la care a cumpărat drepturile de difuzare în întreaga lume (mai puţin în Asia). Când serialul a avut premiera în 1993, a devenit cel mai urmărit program de televiziune pentru copii din SUA. Mai mult de atât, „Power Rangers” a devenit un fenomen cultural la nivel global.

„A fost unul dintre primele programe care înfăţişau supereroi de diferite etnii, dar şi unul dintre primele în care apăreau supereroine,” spune Saban. „Chiar a rezonat cu publicul şi de atunci, a ajuns să fie difuzat în peste 150 de ţări.”, a conchis realizatorul.

Acum, un nou film bazat pe acest serial îi readuce la viaţă pe cei cinci Power Rangers, pe care îi portretizează drept cinci adolescenţi liceeni obişnuiţi care descoperă că au dobândit super-puteri unice. Pentru a salva lumea, ei vor trebui să-şi unească forţele.

Ţinând seamă de numeroşii şi pasionaţii fani ai Power Rangers, realizatorii au ştiut de la început că trebuiau să creeze un film care să le satisfacă aşteptărilor pasionaţilor veterani, dar şi noilor fani ai francizei. „Când s-a lansat prima oară, serialul a cucerit inimile a sute de mii de fani din toată lumea, care au devenit şi mai numeroşi de-a lungul generaţiilor, în ultimii 23 de ani,” comentează producătorul Brian Casentini.

„Noi ne iubim fanii la fel de mult pe cât iubesc ei franciza, aşa că ne-am asigurat, pe măsură ce dezvoltam scenariul filmului, că respectăm cu devotament personajele originale Mighty Morphin Power Rangers, adăugându-le totuşi trăsături noi, pentru mai multă profunzime.”

Regizorul filmului, Dean Israelite, a crescut în Africa de Sud urmărind „Mighty Morphin Power Rangers”. „A devenit un adevărat fenomen acolo, la fel cum s-a întâmplat şi în alte locuri de pe pământ,” spune el. „Cel mai bine îmi amintesc cum te făcea serialul să te simţi: stăpân pe situaţie. Când am auzit că acest proiect va reimagina serialul, am devenit foarte entuziasmat. Am ştiut că dacă voi putea explora atmosfera seriei originale, filmul acesta avea să fie o aventură incredibilă.”

Israelite spune că respectarea energiei şi atmosferei serialului de televiziune a fost fundamentală pentru orice decizie luată de echipa de producţie. „Am ajuns în punctul acesta pentru că fanii au susţinut această serie mai bine de 23 de ani. Era obligatoriu ca aceştia să plece de la film cu sentimentul că noi le-am prezentat o aventură în care am adus la viaţă tot ceea ce ei iubesc la serial – şi noi la fel – într-un mod contemporan, respectând în acelaşi timp mitologia personajelor.”

Pentru a da viaţă emblematicelor personaje Power Rangers, realizatorii au adunat o distribuţie diversă compusă din staruri în ascensiune care au caracteristici similare cu ale personajelor, dar şi cu ale predecesorilor care au dat viaţă acestor eroi, spune regizorul.

„Distribuţia întrupează spiritul eroilor originali, personalitatea acestora,” observă el. „Dacre Montgomery, actor australian, care-i dă viaţă lui Red Ranger, este un tip foarte concentrat şi cinstit şi în viaţa reală. E uimitor. E un lider înnăscut. Înainte ca actorii să se cunoască între ei, el a fost cel care s-a asigurat că se vor coordona ireproşabil, deoarece toţi proveneau din diferite colţuri ale lumii.”

Actriţa şi cântăreaţa de origine britanică Naomi Scott îi dă viaţă lui Kimberly, Pink Ranger. „Ea este o lideră în sine a grupului, deoarece este o actriţă foarte chibzuită şi talentată, aduce personajului o profunzime şi o umanitate aparte, care cred că vor impresiona publicul,” spune Israelite. „Sunt mândru că filmul nu face parte din tiparul în care protagonista e în peisaj doar pentru a evidenţia calităţile protagonistului. Ea este rănită şi complexă, având propriul parcurs important în film.”

R.J. Cycler, de origine americană, îi dă viaţă lui Billy – Blue Ranger – şi îi oferă personajului un caracter deosebit, datorită calităţilor sale actoriceşti, spune regizorul. „El abordează în felul său fiecare scenă din poveste. Cel mai important e faptul că umorul său unic şi entuziasmul său sunt contagioase.”

Becky G, care îi dă viaţă lui Trini – Yellow Ranger, e originară din California de Sud. „Ea are propria filosofie legată de viaţă, la fel ca personajul original. Poate că e la fel de liniştită ca Trini cea originală, dar sub carapacea aceasta mocneşte un foc. Becky are o prezenţă incredibil de puternică.”

„Îl avem şi pe Ludi Lin, cel care-i dă viaţă lui Zack – Black Ranger,” continuă Israelite. „Ludi a avut o viaţă aventuroasă, el îţi poate povesti istorisiri legate de locurile în care a trăit sau de trăsnăile pe care le-a făcut. Ludi personifică spiritul sălbatic al lui Zack. Nu există provocare emoţională sau cascadorie care să-l facă să bată în retragere, iar eu cred că acest curaj întrupează perfect personajul original.”

Pe lângă elementele de acţiune captivante şi camaraderia contagioasă dintre Power Rangers, pelicula mai pune accentul pe problemele interpersonale cu care se confruntă adolescenţii, chestiuni prin care trece toată lumea, spune producătorul Marty Bowen.

„Nu-i oricine căpitanul echipei de fotbal, sau membru în consiliul elevilor sau elevul „cu cele mai mari şanse de succes” sau „cel mai frumos”. Noi, ceilalţi, nu ne încadrăm în aceste categorii, avem alte provocări, probleme cu părinţii, cu prietenii, de aceea câteodată ne simţim înstrăinaţi. Şi chiar dacă filmul se concentrează asupra unui grup de liceeni care se distrează fiind supereroi alături de prietenii lor, am vrut totuşi să echilibrăm acest aspect înfăţişând câteva adevăruri referitoare la ceea ce înseamnă să fii un adolescent în zilele noastre. Cred că asta îi oferă filmului umanitate şi realism.”

Dar povestea rămâne în continuare o aventură palpitantă, spune Israelite. „Noi pornim într-o odisee fantastică cu aceşti copii, ceea ce le permite să se maturizeze într-un mod foarte profund şi important. Totodată, ei se distrează foarte bine, iar publicul va face la fel.”

Un film distribuit de Freeman Entertainment, „Power Rangers” va fi disponibil în format 3D şi 4DX. Mai multe informaţii despre producţie pot fi găsite pe pagina de facebook a filmului: Facebook/PowerRangers-Ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici