Nouvelle Vague - imagini cinematografice despre muzică (Galerie foto şi video)

Tonalităţile joase, ritmuri de bossa-nova abia intuite, senzualitate tipic franţuzească şi mişcări care creează o imagine aproape tactilă a sunetelor au fost numai câteva elemente ale concertului susţinut de Nouvelle Vague, sâmbătă seară, la Sala Palatului, în faţa a circa 4.000 de spectatori.

23 afișări
Imaginea articolului Nouvelle Vague - imagini cinematografice despre muzică (Galerie foto şi video)

Nouvelle Vague - imagini cinematografice despre muzică (Imagine: Mediafax Foto)

Concertul formaţiei Nouvelle Vague a debutat cu aproximativ 40 de minute întârziere, însă cei şase muzicieni ai trupei au fost întâmpinaţi cu aplauze entuziaste când şi-au făcut apariţia pe scenă.

Preluând elementele clasice ale curentelor new wave, punk şi post-punk, la care adaugă un sound brazilian şi o notă franţuzească, Nouvelle Vague a reuşit să facă publicul bucureştean să uite versiunile originale ale coverurilor pe care le-au cântat şi să rămână sub impresia noilor interpretări.

Vezi aici imagini din timpul concertului

Din repertoriul formaţiei Nouvelle Vague nu au lipsit binecunoscutele "God Save The Queen" (Sex Pistols), "Blue Monday" (New Order), "Love Will Tear Us Apart" (Joy Division), "Too Drunk to Fuck" (The Dead Kennedys), "Just Can't Get Enough" (Depeche Mode), "A forest" (The Cure), "Guns of Brixton (The Clash), "In a manner of speaking" (Tuxedomoon) şi "Dance with me" (Lords of the New Church).

Interpretate dramatic, cu accente ludice, senzual sau teatral, piesele Nouvelle Vague capătă o individualitate aparte faţă de interpretarea originală, ceea ce dă mereu publicului senzaţia unei melodii noi, care nu exclude un anumit element de surpriză, de inedit sau de tensiune. Acest lucru caracterizează, de altfel, şi perioada din istoria cinematografiei franceze care dă numele formaţiei.

Noul val (nouvelle vague, fr.) al cinematografiei franceze impunea o surprindere a vieţii reale, a faptului concret, a evenimentului, iar pentru formaţia Nouvelle Vague pare că muzica este o formă de cartografiere poetică, prin sunete, a unui realism interior, care nu poate fi exprimat altfel.

În timpul melodiei "Too Drunk to Fuck", cele două soliste ale Nouvelle Vague au coborât de pe scenă şi au dansat printre spectatorii, care ulterior au fost rugaţi de una dintre ele să strige tare "fuck", ceea ce a stârnit amuzamentul publicului şi a contribuit la interactivitatea concertului.

Publicul i-a chemat de două ori înapoi pe scenă pe cei şase artişti, prin aplauze care au durat minute în şir. Nouvelle Vague şi-a încheiat reprezentaţia cu melodia "In a manner of speaking", care a fost precedată de un solo la contrabas al unuia dintre membri formaţiei.

Bazele grupului Nouvelle Vague au fost puse de producătorii francezi Marc Collin şi Olivier Libaux, care i-au recrutat mai apoi pe Anaïs Croze, Camille Dalmais, Phoebe Killdeer, Mélanie Pain şi Marina Céleste. În 2004, Nouvelle Vague a debutat în Europa cu albumul omonim, un an mai târziu LP-ul aducându-le succesul şi dincolo de ocean, în SUA. Cel de-al doilea material discografic, "A Bande a Part", a fost lansat în 2006, acesta fiind urmat, în 2007, de "Coming Home".

Vara aceasta, trupa a impresionat publicul festivalului B'estfest cu un show în cadrul căruia au cântat melodii precum "Love Will Tear Us Apart", "Too Drunk to Fuck", "Blue Monday" şi "Friday Night, Saturday Morning".

(Gabriela Dita; gabriela.dita@mediafax.ro)

Love Will Tear Us Apart

 Blue Monday

 Just Can't Get Enough

 Too Drunck To Fuck

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici