Numele unor medicamente, cele mai frecvente cuvinte folosite de sinucigaşi

Crisis Text Line, un serviciu de prevenire a sinuciderilor care funcţionează pe bază de mesaje scrise, a dat publicităţii cuvintele folosite cel mai frecvent de sinucigaşi, iar acestea sunt „ibuprofen”, „excedrină”, „acetaminofen”, „800 mg”. Lor li se alătură un emoji, cel care indică o pastilă.

2138 afișări
Imaginea articolului Numele unor medicamente, cele mai frecvente cuvinte folosite de sinucigaşi

Numele unor medicamente, cele mai frecvente cuvinte folosite de sinucigaşi

Crisis Text Line, un serviciu de prevenire a sinuciderilor prezent în SUA, Canada şi Marea Britanie, a făcut publice cuvintele folosite cel mai frecvent de sinucigaşi. Potrivit specialiştilor, descoperirea este una suprinzătoare, întrucât majoritatea s-ar aştepta la cuvinte precum „ajutor”, „trist”, „disperat”, dar acestea indică doar „sentimente îngrozitoare”.

„De fapt, cuvintele pe care trebuie să le cauţi sunt cele legate de modalitatea prin care încerci acel lucru teribil”, a spus Nancy Lublin, fondatoarea Crisis Text Line.

SUA se confruntă cu o creştere a numărului de sinucigaşi. Potrivit autorităţilor, în 2018, peste 48.000 de persoane s-au sinucis.

Serviciile de prevenire a sinuciderilor, care funcţionează fie pe bază de apeluri telefonice, fie prin mesaje text, pot fi utile în situaţii de criză.

De la lansare, în 2013, Crisis Text Line a primit 129 de milioane de mesaje. Serviciul foloseşte algoritmi pentru a detecta mai bine persoanele cu risc înalt, astfel încât cazurile cele mai grave să aibă prioritate. Potrivit lui Lublin, noul algoritm are o acurateţe de 86%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici