Numeroase celebrităţi de la Hollywood se mobilizează pentru a ajuta Haiti

Cântăreţul americano-haitian Wyclef Jean a mobilizat miercuri o serie de celebrităţi, printre care actorii Brad Pitt şi Angelina Jolie, pentru a sprijini Haiti în urma seismului puternic ce a afectat marţi această ţară.

24 afișări
Imaginea articolului Numeroase celebrităţi de la Hollywood se mobilizează pentru a ajuta Haiti

Cântăreţul americano-haitian Wyclef Jean a mobilizat miercuri o serie de celebrităţi, printre care actorii Brad Pitt şi Angelina Jolie, pentru a sprijini Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu pot insista suficient de mult asupra catastrofei umane" reprezentată de acest seism, a declarat muzicianul pe site-ul său de pe reţeaua Twitter, cerând să se "acţioneze acum".

Fostul membru al formaţiei Fugees, în vârstă de 37 de ani, a cerut armatei americane şi comunităţii internaţionale să-şi direcţioneze eforturile umanitare pentru "ajutarea cetăţenilor haitieni în toate felurile posibile".

El a cerut să se ofere donaţii fundaţiei sale "Yele Haiti" (www.yele.org), pe care a înfiinţat-o în anul 2005 pentru a sprijini proiectele educaţionale, artistice sau sportive din această ţară.

Wycleaf Jean, care s-a născut în Haiti şi a copilărit în New York, a lucrat deja în cadrul Programului alimentar mondial (PAM) al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru proiecte de ajutor în Haiti.

Fundaţia sa a fost susţinută în ultimii ani de personalităţi precum Brad Pitt şi Angelina Jolie, care au vizitat Haiti în acest cadru. Cuplul a declarat miercuri într-un comunicat că este "marcat de veştile despre Haiti", promiţând că va "sprijini ajutorul umanitar (trimis) pe insulă şi îi va ajuta pe cei care au fost răniţi sau care nu mai au o casă în care să locuiască".

Alte celebrităţi şi-au manifestat solidaritatea faţă de poporul haitian publicând mesaje pe Twitter. "Cetăţenii din Haiti au nevoie de ajutorul şi de atenţia noastră", scrie actorul Ben Stiller, care a înfiinţat recent o organizaţie caritabilă pentru sprijinirea şcolilor din această ţară.

Cuplul de actori Demi Moore şi Ashton Kutcher, precum şi Nicole Richie au făcut un apel să se facă donaţii la UNICEF.

Alte apeluri pentru donaţii au fost făcute de regele muzicii hip-hop Sean Combs (P. Diddy), de cântăreţul de muzică rap LL Cool J, actriţa Jessica Alba sau de grupul Artists for Peace and Justice (Artişti pentru pace şi justiţie, APJ), între care se numără realizatorul Oliver Stone şi actorii Charlize Theron, James Franco şi Josh Brolin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici