O analiză arată că vikingii au navigat din Scandinavia în Anglia alături de animalele lor de companie

Un cimitir viking din Anglia nu adăposteşte doar rămăşiţele incinerate ale acestor războinici, ci şi animalele iubite pe care le-au adus din Scandinavia.

518 afișări
Imaginea articolului O analiză arată că vikingii au navigat din Scandinavia în Anglia alături de animalele lor de companie

Sursa foto: Julian Richards/University of York

Atunci când vikingii au navigat spre vestul Angliei, în urmă cu mai bine de un mileniu, şi-au adus cu ei animalele de companie şi chiar le-au incinerat trupurile alături de cele umane într-un rug aprins înainte de a le îngropa împreună, potrivit unui nou studiu.

Aceste rămăşiţe umane şi animale au fost descoperite într-un cimitir unic din centrul Angliei, despre care s-a presupus mult timp că ar conţine rămăşiţele vikingilor, în special ale războinicilor care au navigat spre vest pentru a face raiduri în secolul al IX-lea d.Hr. Cu toate acestea, noua analiză a dezvăluit că mai multe dintre movilele funerare nu conţineau doar rămăşiţe umane, ci şi pe cele ale unor animale domestice pe care războinicii le-au adus cu ei în călătoria lor.

Deşi analiza chimică a oaselor arse este o tehnică relativ nouă, rămăşiţele de la Heath Wood au produs un set interesant de rezultate. Conform studiului efectuat de cercetători asupra izotopilor de stronţiu, variaţii chimice care pot indica locul în care a trăit o persoană sau un animal, cercetătorii au descoperit că toate cele trei animale şi unul dintre adulţi nu s-au născut sau crescut în Anglia.

Mai degrabă, valorile lor de stronţiu erau mult mai apropiate de cele găsite în Scandinavia. Acest lucru sugerează că războinicii vikingi au navigat spre vest, aducându-şi animalele cu ei.

"Aceste rezultate oferă prima şi unica dovadă a migraţiei de la sfârşitul secolului al IX-lea atât a oamenilor, cât şi a animalelor lor, inclusiv a cailor şi a câinilor, peste Marea Nordului, din Scandinavia până în inima Angliei", au scris cercetătorii în studiul lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici