O aplicaţie pe baza inteligenţei artificiale este folosită pentru a detecta dacă pisicile au dureri. Cum funcţionează

  • O aplicaţie a fost antrenată să detecteze durerea pe feţele pisicilor prin scanarea a mii de fotografii cu feline.
  • Dezvoltatorii japonezi ai aplicaţiei de inteligenţă artificială spun că aceasta are o precizie de peste 95%.
Urmărește
329 afișări
Imaginea articolului O aplicaţie pe baza inteligenţei artificiale este folosită pentru a detecta dacă pisicile au dureri. Cum funcţionează

O aplicaţie pe baza inteligenţei artificiale este folosită pentru a detecta dacă pisicile au dureri. Cum funcţionează

O aplicaţie creată de veterinari şi dezvoltatori din Japonia, care are la bază inteligenţa artificială, poate să detecteze dacă o pisică are dureri, prin simpla scanare a feţei felinei, notează Sky News.

Numită CatsMe!, aplicaţia a fost dezvoltată de Careology şi de cercetătorii de la Universitatea Nihon şi a fost antrenată folosind 6.000 de fotografii de pisici. Dezvoltatorii spun că are o precizie de peste 95%.

Această aplicaţie a fost creată de şeful Centrului Medical pentru Animale de la Universitatea Nihon şi a fost concepută pentru proprietarii de pisici care doresc să afle, până la un diagnostic oficial, dacă felinele suferă de dureri. De asemenea, rolul acestei aplicaţii este şi acela de a-i determina pe proprietarii de feline să conştientizeze dacă este cazul pentru a merge către o unitate veterinară sau nu.

„Mai mult de 70% dintre pisicile în vârstă au artrită sau dureri, dar doar 2% dintre ele merg efectiv la spital. Aşa că, mai degrabă decât un diagnostic final, folosim [aplicaţia] ca un instrument pentru a-i face pe proprietari să conştientizeze dacă situaţia este normală sau nu", a declarat profesorul Edamura, potrivit sursei citate.

Peste 230.000 de persoane au folosit aplicaţia de când a fost lansată în Japonia anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici