O bere texană este criticată pentru că a preluat numele unei insule afectate de teste nucleare

O companie producătoare de bere din Texas este criticată după ce a lansat o băutură care poartă numele unei insule cunoscute pentru teste nucleare şi pentru contaminarea care a urmat exploziilor experimentale din Insulele Marshall, arată Associated Press.

468 afișări
Imaginea articolului O bere texană este criticată pentru că a preluat numele unei insule afectate de teste nucleare

O bere texană este criticată pentru că a preluat numele unei insule afectate de teste nucleare

Compania Manhattan Project Beer este acuzată de locuitorii din Insulele Marshall care au fost expuşi suferit din cauza expunerii la radiaţiile emise după experimentele americane care au durat din 1946 până în 1958, The Pacific Daily News reported Thursday.

Conducerea şi locuitorii Republicii Insulelor Marshall s-au opus lansării bereii numite Bikini Atoll, o zonă din arhipelag care nu poate fi locuită nici în zilele noastre.

Numele băuturii este considerat jignitor faţă de suferinţa celor care încă mai resimt efectele radiaţiilor şi după decenii întregi, au arătat locuitorii insulelor.

Compania a lansat mai multe beri care au nume inspirate din domeniul armelor nucleare, între acestea numărându-se Half-life, Plutonium-239, Particles Collide şi 10 Nanoseconds.

“Berea noastră cu numele Bikini Atoll nu a fost creată ca să ironizeze sau să trivializeze testele nucleare care au avut loc în Insulele Marshall” a încercat să explice compania care susţine că intenţia ei este ”să ofere ocazia conştientizării impactului şi implicaţiilor la scară mare”. Cu toate acestea, descrierea oficială a berii Bikini Atol nu pomeneşte de testele nucleare.

După ce s-a plâns că a primit mesaje care pot fi descrise ca “hărţuire majoră şi ameninţări cu moartea”, reprezentanţii companiei au spus că nu vor mai face alte declaraţii.

Berea nu este primul produs comercial care preia numele atolului Bikini. În 1946, designerul francez Louise Reard a dat numele costumului de baie pe care l-a lansat la patru zile după detonarea primei bombe.

Taguri:
bere,
critică,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici