O ”cabană misterioasă” a fost descoperită pe Lună. Roverul Yutu 2 al Chinei se va apropia de obiect

Roverul Yutu 2 al Chinei a observat un obiect misterios în timp ce se îndrepta spre craterul Von Kármán, pe partea îndepărtată a Lunii.

5927 afișări
Imaginea articolului  O ”cabană misterioasă” a fost descoperită pe Lună. Roverul Yutu 2 al Chinei se va apropia de obiect

Sursa foto: CNSA

Yutu 2 a reperat un obiect în formă de cub la orizont, în noiembrie, în timpul celei de-a 36-a zile a misiunii pe Lună, potrivit unui jurnal al lui Yutu 2 publicat de Our Space, un canal de informare ştiinţifică în limba chineză afiliat la Administraţia Naţională Spaţială Chineză (CNSA), potrivit Space.

Our Space a numit obiectul descoperit "cabană misterioasă", dar acesta este un nume de rezervă mai degrabă decât o descriere exactă.

Oamenii de ştiinţă din cadrul echipei şi-au exprimat un interes puternic faţă de obiect, iar Yutu 2 este acum aşteptat să petreacă următoarele 2-3 zile lunare (2-3 luni terestre) traversând regolitul lunar şi evitând craterele pentru a obţine o privire mai atentă, pentru a afla mai multe detalii.

O explicaţie probabilă pentru această formă ar fi un bolovan mare care a fost excavat de un eveniment de impact.
 
Sonda Yutu 2 şi modulul de aterizare Chang'e 4, alimentate cu energie solară au realizat prima aterizare pe partea îndepărtată a Lunii la 3 ianuarie 2019, iar de atunci roverul a trecut prin craterul Von Kármán, cu o lăţime de 186 kilometri.
 
Chang'e 4, aşa cum sugerează şi numele său, este cea de-a patra misiune lunară a Chinei şi a doua care a livrat un rover pe Lună. Misiunile Chang'e 1 şi 2 au fost misiuni orbitale, iar Chang'e 3 a aterizat pe partea apropiată a Lunii cu primul rover Yutu. China a lansat, de asemenea, misiunea de testare Chang'e 5 T1 în jurul Lunii şi misiunea Chang'e 5 de returnare a mostrelor lunare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici