O clopotniţă din Germania mai înclinată decât Turnul din Pisa

Clopotul din Suurhusen, un sătuc fără istorie din nordul Germaniei, a căpătat notorietate internaţională după ce a intrat în Cartea Recordurilor pentru că este mai înclinat decât celebrul Turn din Pisa, relatează AFP.

21 afișări
Imaginea articolului O clopotniţă din Germania mai înclinată decât Turnul din Pisa

O clopotniţă din Germania mai înclinată decât Turnul din Pisa

Edificiul - construit din cărămidă roşie, înalt de 27 de metri - datează din 1450 şi are o înclinaţie de 5,19 grade, faţă, de 3,97 grade cât are turnul toscan. Reprezentanţii Cărţii Recordurilor au acordat, joi, clopotniţei, într-o ceremonie oficială organizată în biserica satului, titlul de "cel mai înclinat turn din lume".

"Am ştiut acest lucru dintotdeauna, însă acum este oficial", s-a bucurat pastorul Frank Wessel, care speră că acest record va atrage mulţi curioşi şi credincioşi în biserica sa.

Clopotul din Suurhusen, localitate cu 1.200 de locuitori, aflată la 15 kilometri depărtare de Marea Nordului şi de graniţa cu Olanda, a fost construit pe fundaţiile unui canal. În timp ce terenul din jur a fost asanat în secolul al XIX-lea, lemnul a putrezit, ceea ce a provocat înclinarea edificiului, potrivit lui Tjabbo van Lessen, ghidul bisericii.

Accesul în clopotniţă a fost interzis în 1975, existând temeri că s-ar putea prăbuşi. Monumentul a fost din nou considerat sigur începând cu 1985, după ce au fost făcute lucrări de consolidare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici