O companie aeriană i-a cerut unei tinere de 25 de ani să facă un test de sarcină înainte de a urca la bord

O companie aeriană i-a cerut unei japoneze de 25 de ani să facă un test de sarcină înainte de a fi acceptată la bordul avionului care avea drept destinaţie o insulă americană din Pacific, a relatat The Wall Street Journal.

1791 afișări
Imaginea articolului O companie aeriană i-a cerut unei tinere de 25 de ani să facă un test de sarcină înainte de a urca la bord

Sursa: Profimedia Images

În luna noiembrie, Midori Nishida, în vârstă de 25 de ani, se afla Hong Kong  de unde urma să ia un zbor către insula americane Saipan, din Oceanul Pacific, pentru a îşi vizita părinţii. Personalul companiei aeriene a i-a impus însă o condiţie neobişnuită pentru a se putea îmbarca: trebuia să facă un test de sarcină. Tânăra a fost escortată într-o cameră separată, unde i-a fost înmânat testul, a relatat The Wall Street Journal.
 
Acţiunea companiei aeriene Hong Kong Express Airways răspundea preocupărilor legate de problema imigrărilor. Insula devenise o destinaţie preferată de femeile care intenţionau să dea naştere pe teritoriul Statelor Unite, copiii devenind astfel eligibili pentru cetăţenia americană. 
 
Gravidelor străine nu li se interzice să intre în Statele Unite sau să nască pe teritoriul american, însă autorităţile de imigrare pot întoarce din drum vizitatorii dacă au suspiciuni cu privire la intenţiile acestora de călătorie sau dacă vin în SUA cu scopul de a urma o procedură medicală pentru achitarea căreia nu pot dovedi că au fonduri. Companiilor aeriene li s-ar fi cerut să refuze îmbarcarea pasagerilor din aceste categorii.
 
Pe aeroportul din Hong Kong, Nishida precizase deja într-un chestionar de check-in că nu este însărcinată. Membrii personalului companiei aeriene nu au fost însă convinşi, aşa că i-au solicitat femeii să facă testul de sarcină. „A fost umilitor şi frustrant”, a povestit Nishida. Rezultatul testului a fost negativ, iar femeii i-a fost permis să urce în avion.
 
Oficialii companiei au explicat că măsurile luate nu au fost decizia lor. „Am dori să ne cerem scuze faţă de oricine a fost afectat”, au transmis ei, adăugând că practica respectivă a fost momentan suspendată.
 
În 2018, 575 de femei de origine asiatică venite în vizită au născut în Insulele Mariane de Nord, statisticile arătând că, în acel an, acolo au venit pe lume mai mulţi copii ai turiştilor decât ai localnicilor.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici