O companie minieră din Australia anunţă că a calculat greşit salariile angajaţilor timp de 13 ani

Compania minieră BHP din Australia susţine că a calculat greşit salariile foştilor şi actuali angajaţi din toată ţara. Erorile s-au produs timp de 13 ani, iar compania va plăti aproape 300 de milioane de dolari pentru a rezolva problema, potrivit BBC.

5259 afișări
Imaginea articolului O companie minieră din Australia anunţă că a calculat greşit salariile angajaţilor timp de 13 ani

O companie minieră din Australia anunţă că a calculat greşit salariile angajaţilor timp de 13 ani

Aproximativ 28.500 de angajaţi au primit mai puţine zile de concediu decât aveau dreptul, a arătat o verificare efectuată de companie. De asemenea, 400 de lucrători nu au primit indemnizaţiile suplimentare cuvenite „din cauza unei erori”.

BHP anunţă că a raportat incidentul autorităţilor, iar erorile vor costa compania până la 280 de milioane de dolari.
Unii angajaţi afectaţi şi-au dedus în mod incorect concediul în sărbătorile publice australiene, a constatat compania. Drept urmare, li s-a datorat în medie şase zile de concediu.

„Ne pare rău pentru toţi actualii şi foştii angajaţi afectaţi de aceste erori. Acest lucru nu este suficient de bun şi nu se încadrează în standardele pe care le aşteptăm la BHP. Lucrăm pentru a remedia aceste probleme, cât mai repede posibil", a adăugat ea", a declarat Geraldine Slattery, preşedintele Australiei BHP.

De asemenea, compania a comandat o „modernizare a sistemelor sale de salarizare.

BHP are sediul central în Melbourne şi este cea mai mare companie minieră din lume.Are aproximativ 80.000 de angajaţi în diferite locuri din lume, inclusiv la Escondida în Chile, care este cea mai mare mină de cupru din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici