O expoziţie itinerantă dedicată lui Michael Jackson, aprobată în justiţie

Justiţia americană a aprobat un contract încheiat între administratorii averii lui Michael Jackson şi AEG Live privind organizarea unei expoziţii itinerante care să includă obiecte personale ce au aparţinut regretatului star, decedat pe 25 iunie, în urma unui stop cardiac.

37 afișări
Imaginea articolului O expoziţie itinerantă dedicată lui Michael Jackson, aprobată în justiţie

O expoziţie itinerantă dedicată lui Michael Jackson, aprobată în justiţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Jackson

Compania AEG Live, promotorul concertelor londoneze care ar fi trebuit să marcheze revenirea pe scenă a celebrului cântăreţ, vrea să organizeze o expoziţie itinerantă cu obiecte ce i-au aparţinut lui Michael Jackson.

Judecătorul Mitchell Beckloff, de la Curtea Superioară din Los Angeles, amânase pentru vineri luarea unei decizii referitoare la proiectul companiei AEG Live, după ce Katherine Jackson, mama lui Michael, îşi expimase anumite obiecţii. Totuşi, aceasta a spus că nu se opune organizării unei expoziţii, însă doreşte ca mai multe companii să concureze pentru obţinerea drepturilor de a organiza un astfel de eveniment.

Totodată, avocaţii lui Katherine Jackson au indicat că este posibil să intenteze proces împotriva lui Conrad Murray, medicul personal al lui Michael Jackson, suspectat de asasinarea cântăreţului, şi împotriva companiei AEG Live, care l-a plătit pe doctor să aibă grijă de star pe parcursul seriei de concerte pe care acesta urma să o susţină la Londra, din iulie.

Potrivit presei americane, Conrad Murray, medicul personal al lui Michael Jackson, va fi acuzat oficial de uciderea starului şi va fi arestat săptămâna viitoare.

Pe 7 august, acelaşi judecător Mitchell Beckloff a aprobat contractul dintre administratorii averii Jackson, AEG Live şi Columbia Pictures, o divizie a Sony Corp., pentru realizarea unui film, ce va fi lansat pe 28 octombrie şi în care vor fi prezentate imaginile cu ultimele repetiţii ale celebrului cântăreţ. Filmul va rula în cinematografele din lumea întreagă doar două săptămâni.

Totodată, judecătorul a aprobat, luni, contractele de merchandising semnate de administratorii averii lui Michael Jackson şi Bravado International Group, o divizie a Universal Music Group, deţinută de Vivendi SA.

Motivul care a provocat stopul cardiac suferit de Michael Jackson a rămas învăluit în mister. Reprezentanţii Institutului de Medicină Legală din Los Angeles au completat deja raportul autopsiei, însă rezultatele lui vor rămâne confidenţiale până când poliţia va finaliza ancheta.

Familia lui Michael Jackson a anunţat, vineri, că înmormântarea starului, programată iniţial pe 29 august - ziua în care acesta ar fi împlinit 51 de ani -, la cimitirul Forest Lawn-Glendale din Los Angeles, va fi amânată pentru 3 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici