O femeie a învăţat să scrie şi să citească la 104 ani. Povestea bătrânei

  • Kuttiyamma din oraşul Kottayam, în statul Kerala din sudul Indiei, a învăţat să scrie şi să citească pentru prima dată la vârsta de 104 ani.
  • Centenara şi-a dorit dintotdeauna să înveţe să se alfabetizeze, însă nu a avut niciodată ocazia, după ce s-a căsătorit la vârsta de 16 ani.
  • În ciuda faptului că are peste 100 de ani, Kuttiyamma este incredibil de activă şi încă îşi îngrijeşte grădina şi îşi hrăneşte găinile.
955 afișări
Imaginea articolului O femeie a învăţat să scrie şi să citească la 104 ani. Povestea bătrânei

Sursa foto: Twitter

„Întotdeauna mi-am dorit să învăţ... dar nu am putut niciodată să studiez pentru că trebuia să fac treburile casnice", a spus ea. Kuttiyamma a dezvăluit, de asemenea, că şi-a dorit întotdeauna să devină profesoară. Când a ajuns la vârsta de 103 ani, Kuttiyamma a primit ocazia de a învăţa. Faptul că şi-a văzut strănepoţii citind şi scriind i-a dat inspiraţia.
 
Stăteam lângă nepoţii mei în timp ce ei studiau şi îi observam cu atenţie. Apoi, o profesoară mi-a spus că îmi va da cărţi dacă sunt interesată. Am citit acele cărţi la nesfârşit. Am pus întrebări dacă nu înţelegeam ceva".

Profesoara voluntară M Rehna i-a predat lui Kuttiyamma în casa ei, în fiecare dimineaţă şi seară. Singura condiţie pentru ca Kuttiyamma să înveţe era ca profesorul să vorbească tare pentru ca ea să poată auzi, potrivit The Good News Hub.

În mod surprinzător, după ce a dat un examen de alfabetizare, Kuttiyamma a obţinut un punctaj de 89 din 100 şi a spus că nu i s-a părut dificil examenul. Ea plănuieşte acum să dea următorul examen.
 
În 1989, Kottayam a fost declarat primul oraş cu un grad de alfabetizare de 100%. Este cunoscut şi sub numele de "oraşul literelor". Oraşul are misiunea de a se asigura că cei care au ratat oportunităţile de educaţie în trecut pot avea şansa de a învăţa mai târziu în viaţă. Centrele de educaţie sunt administrate de guvernul local şi oferă oportunităţi persoanelor mai în vârstă, cum ar fi Kuttiyamma.
 
În ciuda realizărilor sale recente, Kuttiyamma are o singură dorinţă. „Sper să trăiesc suficient de mult pentru a-mi vedea nepoţii reuşind şi obţinând locuri de muncă bune”.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici