O femeie din El Salvador a stat şase ani în detenţie din cauza unei false atenţionări a Interpolului

  • O femeie din El Salvador a petrecut şase ani în detenţie din cauza unei false atenţionări a Interpolului.
  • Ea este membră a comunităţii LGBT+ şi a stat într-un centru pentru imigranţi din SUA.
  • Totul a pornit de la campanie de hărţuire declanşată de un poliţist din El Salvador.
426 afișări
Imaginea articolului O femeie din El Salvador a stat şase ani în detenţie din cauza unei false atenţionări a Interpolului

Sursa foto: X

Jessica Barahona Martinez, o femeie lesbiană din El Salvador, a petrecut ani de zile într-un centru de detenţie din cauza unei campanii de hărţuire declanşată de un ofiţer de poliţie din El Salvador.

Ea a povestit pentru Sky News şi NBC News că poliţistul din oraşul ei natal a acuzat-o că este interesată de iubita lui. După mai multe conflicte stradal, Martinez a fost acuzată că face parte dintr-o bandă şi de extorcare şi pentru suma de aproximativ 30 de dolari.

Femeia a fost arestată în El Salvador timp de nouă luni şi a fost eliberată în martie 2015 deoarece cazul ei a fost respins din lipsă de probe

În mai 2016, Barahona Martinez a fugit în SUA. Ea a depus o cerere oficială de azil în aprilie 2017. Cu toate acestea, ea nu ştia că poliţia din El Salvador a încercat să-i redeschidă cazul. Ea nu s-a prezentat la o înfăţişare în instanţă, aşa că poliţia locală a transmis un anunţ „roşu” prin Interpol.

În SUA a fost trimisă într-un centru de detenţie pentru solicitanţi ide azil unde a stat şase ani. De două ori i s-a acordat azil, dar o comisie de imigraţie a anulat decizia judecătorului, invocând existenţa notificării roşii. Într-un final autorităţile americane au reuşit să afle toate aspectele cazului şi femeia a fost eliberată în regim de urgenţă.

A doua zi după ce Barahona a fost eliberată, autorităţile americane au publicat îndrumări actualizate, transmiţând că ofiţerii de imigraţie nu ar trebui să reţină oamenii doar pe baza unei notificări roşii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici