O femeie din Sicilia a murit la 42 de ani pentru a-şi salva caii din flăcări

Incendiile din Sicilia. O femeie în vârstă de 42 de ani, Maria David, a murit „devorată” de flăcări în zona Cefalù din Palermo. Femeia mergea către adăpostul de cai care îi aparţinea pentru a-şi salva animalele.

286 afișări
Imaginea articolului O femeie din Sicilia a murit la 42 de ani pentru a-şi salva caii din flăcări

O femeie din Sicilia a murit la 42 de ani pentru a-şi salva caii din flăcări

Presa italiană anunţă că incendiile care au izbucnit în Sicilia, în special în zona Palermo, au mai făcut o victimă: se numea Maria David şi avea doar 42 de ani.

S-a întâmplat vineri seara, nu departe de Cefalù. Femeia, împreună cu tatăl şi fratele ei, voia să îşi elibereze caii dintr-un adăpost. Cadavrul ei a fost găsit aproape carbonizat nu departe de grajdurile pe care le deţinea. Este posibil ca femeia să se fi rătăcit înainte de a fi surprinsă de incendiu, din cauza fumului şi a vizibilităţii reduse.

"Timp de aproape 12 ore, oraşul Cefalù a fost devastat de flăcări, care au ars hectare de pădure, au ameninţat şi deteriorat case şi unităţi hoteliere, îngenunchind oraşul. Şi, ceea ce este şi mai grav, au strivit viaţa unei femei care se grăbise să îşi salveze caii din foc", a declarat primarul din Cefalù, Daniele Tumminello: "Toate acestea sunt inacceptabile, mai ales dacă ne gândim că incendiile au pornit noaptea trecută din comuna vecină Gratteri şi s-au extins pe sute şi sute de metri, ajungând până la mare”.

În Cefalù, din cauza incendiilor care au afectat Sicilia în ultimele zile, aproximativ 750 de persoane au fost evacuate vineri dintr-un hotel, ca măsură de precauţie.

„Ce a fost mai rău a trecut. Chiar şi turiştii care au fost evacuaţi ieri, ca măsură de precauţie, din hotelul Costa Verde şi cazaţi temporar în sala sporturilor au putut să se întoarcă în cursul nopţii în unitate. În această dimineaţă, la ora 6, mai exista încă un focar, pe care pompierii îl controlează”, a declarat primarul oraşului, Daniele Tumminello, pentru Adnkronos.

El a spus că zona a fost deja devastată de flăcări în trecut, iar incendiul de vineri a fost al doilea în doar trei luni, însă, din punctul de vedere al dimensiunii şi intensităţii, a fost „înspăimântător”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
femeie,
incendiu,
deces

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici