O fotografie inedită cu Elizabeth Taylor şi Richard Burton, prezentată în premieră într-o expoziţie

O fotografie inedită cu Elizabeth Taylor şi Richard Burton, realizată la începutul relaţiei lor tumultuoase, va fi prezentată pentru prima dată publicului larg într-o expoziţie care va fi vernisată la National Portrait Gallery din Londra.

502 afișări
Imaginea articolului O fotografie inedită cu Elizabeth Taylor şi Richard Burton, prezentată în premieră într-o expoziţie

Richard Burton, Elizabeth Taylor (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Fotografia a fost realizată de fotograful Michael Peto în octombrie 1963, la începutul relaţiei dintre cei doi actori. Fotografia, care surprinde detalii intime din viaţa de zi cu zi a celor două vedete, nu a fost niciodată prezentată în public, informează dailymail.co.uk.

Elizabeth Taylor purta în acea zi un taior elegant şi o pălărie asortată şi este surprinsă în momentul în care îi înmâna actorului Richard Burton o ţigaretă aprinsă, în timp ce starul galez scria câteva notiţe, chiar în timpul înregistrărilor pentru piesa radiofonică "Under Milk Wood" de Dylan Thomas, pentru BBC, în octombrie 1963.

Acest clişeu fotografic face parte dintr-un set de 10 fotografii realizate de Michael Peto (1908-1970) la Londra între anii 1950 şi 1960, care vor fi expuse începând din 17 septembrie, la National Portrait Gallery din Londra.

Printre celelalte instantanee se remarcă o fotografie cu Samuel Beckett realizată în apartamentul său din Paris în 1961, una cu Jennie Lee, fotografiată în apropiere de Parlamentul britanic în 1965, şi o alta cu Paul McCartney şi trupa The Beatles în timpul filmărilor de la producţia cinematografică "Help!", regizată de Richard Lester în 1965.

Elizabeth Taylor şi Richard Burton s-au cunoscut în timpul filmărilor de la superproducţia hollywoodiană "Cleopatra", în 1962, într-o perioadă în care ambii erau căsătoriţi cu alţi parteneri. Fotografiile făcute de Michael Peto au fost realizate înainte de prima lor căsătorie, în martie 1964. Liz Taylor şi Richard Burton au avut o relaţie tumultuoasă, iar după ce prima lor căsnicie s-a încheiat printr-un divorţ în 1974, cei doi actori s-au căsătorit din nou în anul următor, divorţând însă pentru a doua oară, în 1976.

La 16 luni de la cel de-al doilea divorţ al cuplului, Richard Burton declara despre relaţia sa turbulentă cu Liz Taylor: "Nu poţi să pui laolaltă două tuburi de dinamită fără să te aştepţi ca ele să explodeze".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici