O limuzină care i-ar fi aparţinut lui Stalin a fost găsită la doar o zi după ce a fost furată. Unde au ascuns-o hoţii

O limuzină blindată, care i-ar fi aparţinut şi care îl transporta pe dictatorul rus Iosif Stalin (1878 - 1953), estimată în prezent la 2,8 milioane de dolari, a fost găsită într-un garaj din Moscova, la o zi după ce a fost furată, informează Russia Today.

1424 afișări
Imaginea articolului O limuzină care i-ar fi aparţinut lui Stalin a fost găsită la doar o zi după ce a fost furată. Unde au ascuns-o hoţii

O limuzină care i-ar fi aparţinut lui Stalin a fost găsită la doar o zi după ce a fost furată. Unde au ascuns-o hoţii

Camerele de supraveghere au înregistrat imagini cu şase persoane care au reuşit să scoată limuzina ZIS-115 dintr-un garaj din nordul Moscovei, în seara zilei de 27 decembrie, remorcând vehiculul istoric de 4,2 tone cu o maşină de teren.

Limuzina a fost găsită de poliţie după 24 de ore, într-un garaj din centrul capitalei Rusiei.

Încă nu este clar dacă hoţii intenţionau să mute vehiculul sau dacă l-au abandonat pur şi simplu în acel garaj. Până în prezent, nu se cunoaşte identitatea făptaşilor şi nici nu există informaţii potrivit cărora vreun suspect ar fi fost reţinut de poliţie.

ZIS-115 este o limuzină de lux produsă în Rusia între anii 1949 şi 1955 pentru oficialii sovietici de rang înalt. Vehiculul are o armură blindată şi ferestre antiglonţ şi este proiectat să reziste unei explozii provocate de o grenadă de mână. Doar cincizeci de astfel de limuzine au ieşit pe porţile fabricii în cei şase ani de producţie.

Se pare că vehiculul furat îi aparţine în prezent lui Ruslan Tarpan, un bogat om de afaceri ucrainean. Potrivit presei ruse, oligarhul Ruslan Tarpan este în arest la domiciliu în ţara sa de origine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici