O moluscă este cel mai longeviv animal din lume

Cel mai longeviv animal din lume este o scoică, descoperită pe coasta Islandei de o echipă de cercetători britanici, care are o vârstă cuprinsă între 405 şi 410 ani, informează BBC.

73 afișări
Imaginea articolului O moluscă este cel mai longeviv animal din lume

O moluscă este cel mai longeviv animal din lume

Ming, după cum a fost botezată molusca, poate oferi detalii despre secretele longevităţii, spun cercetători de la Universitatea Bangor, situată în nordul Ţării Galilor.

Cercetătorii au reuşit să calculeze vârsta moluştei după inelele de pe cochilia ei.

Oficial, potrivit Cărţii Recordurilor, cel mai longeviv animal din lume este o scoică descoperită în 1982, la vârsta de 220 de ani.

Cercetătorii au mai descoperit în urmă cu mai mulţi ani o altă moluscă, la un muzeul din Islanda, care pe atunci avea 374 de ani.

Noua moluscă, botezată Ming după numele dinastiei chineze aflată la putere când s-a născut, era "adolescentă" pe vremea reginei Elizabeth I şi a lui William Shakespeare.

"Inelele de pe cochilie pot oferi o înregistrare a dezvoltării anuale a moluştei, care a variat, în funcţie de climă, temperatura apei şi resursele de hrană", a indicat profesorul Chris Richardson, coordonator al studiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici