O nouă biografie a lui Patrick Swayze oferă detalii despre lupta actorului cu cancerul

O biografie a lui Patrick Swayze, lansată în Statele Unite, descrie lupta actorului cu cancerul pancreatic, acesta lucrând câte 12 ore pe zi fără să apeleze la calmante în timpul filmărilor pentru un serial tv, după ce a fost diagnosticat cu teribila boală.

3326 afișări
Imaginea articolului O nouă biografie a lui Patrick Swayze oferă detalii despre lupta actorului cu cancerul

O nouă biografie a lui Patrick Swayze oferă detalii despre lupta actorului cu cancerul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această biografie, intitulată "Patrick Swayze: One Last Dance", prezintă hotărârea actorului american de a lucra mai mult ca niciodată, în timpul filmărilor pentru serialul de televiziune "The Beast", în ciuda faptului că a fost diagnosticat, la începutul anului 2008, cu cancer pancreatic, o maladie extrem de gravă, care le lasă pacienţilor şanse de supravieţuire mai mici de 5%.

"Etica lui profesională a fost atât de puternică încât, deşi avea mari dureri în timpul filmărilor pentru «The Beast», şi-a luat o singură zi liberă şi a refuzat să ia calmante", a declarat Wendy Leigh, autoarea acestei biografii. "Nu voia să nimic care să-i altereze performanţele artistice sau să-i ameţească mintea", a explicat Wendy Leigh.

În această carte, unul dintre producătorii serialului de televiziune relatează felul în care Swayze, devenit celebru cu rolul instructorului de dans din filmul "Dirty Dancing" (1987), le-a spus producătorilor că are câteva "veşti oribile" - este bolnav de cancer pancreatic -, însă că doreşte să continue filmările.

"Sunt într-o formă extraordinară. Sunt un cowboy. Sunt un dansator. Voi trece peste asta", a povestit Jamie Erlicht, citând mesajul transmis de Patrick Swayze şefilor studiourilor producătoare.

Actorul american în vârstă de 56 de ani i-a mărturisit realizatoarei de televiziune Barbara Walters, într-un interviu acordat în luna ianuarie, că "trece printr-un adevărat iad", iar fanii au fost şocaţi atunci când Barbara Walters l-a întrebat cât timp mai are de trăit.

"De fapt, chiar el i-a cerut Barbarei Walters să îi pună acea întrebare dificilă", a explicat Wendy Leigh, deoarece Patrick Swayze dorea să spună totul acolo, pentru că a fost întotdeauna "o persoană sinceră".

Biografia prezintă şi anii de tinereţe petrecuţi de actor în Texas şi vechile lui ambiţii de a deveni dansator profesionist şi jucător de fotbal american. Cartea prezintă multe alte detalii despre un alt rol mare realizat de Swayze, cel din filmul "Fantoma mea iubită/ Ghost" (1990), şi despre faptul că actorul a trebuit să îşi tempereze stilul de dans pe platourile de filmare la "Dirty Dancing", deoarece partenera lui din film, actriţa Jennifer Grey, nu avea experienţă de dansatoare.

Această biografie, care nu a fost autorizată de artist şi nu conţine interviuri cu acesta, susţine faptul că Swayze nu a fost de acord cu replica devenită celebră "Nobody puts Baby in the corner", din filmul "Dirty Dancing", desemnată ulterior, în urma mai multor sondaje, drept una dintre cele mai proaste fraze din istoria cinematografiei.

În prezent, Patrick Swayze şi soţia lui, Lisa Niemi, lucrează împreună la scrierea unei biografii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici