O nouă provocare pentru vedete: Samuel L. Jackson le cere să interpreteze un cântec cu mesaj protestatar - VIDEO

Actorul Samuel L. Jackson le-a îndemnat pe vedetele care au participat în vara anului 2014 la provocarea găleţii cu gheaţă să interpreteze un anumit cântec, pentru a protesta faţă de asasinarea recentă a unor bărbaţi de culoare, neînarmaţi, de poliţişti caucazieni din Statele Unite ale Americii.

168 afișări
Imaginea articolului O nouă provocare pentru vedete: Samuel L. Jackson le cere să interpreteze un cântec cu mesaj protestatar - VIDEO

O nouă provocare pentru vedete: Samuel L. Jackson le cere să interpreteze un cântec cu mesaj protestatar

Actorul american le-a cerut tuturor vedetelor care au participat la "Ice Bucket Challenge" din această vară să se folosească de celebritatea lor pentru a lupta împotriva rasismului şi a crimelor rasiale, informează contactmusic.com.

Sâmbătă, Samuel L. Jackson a publicat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care le-a cerut celebrităţilor care "şi-au turnat apă cu gheaţă pe cap" să se filmeze de această dată în timp ce interpretează acelaşi cântec - supranumit "I Can't Breathe" - interpretat recent de miile de manifestanţi care au participat la demonstraţiile organizate la New York şi în alte oraşe americane pentru a protesta faţă de asasinarea unor bărbaţi de culoare neînarmaţi de către poliţişti caucazieni.

"Voi, toate vedetele care v-aţi turnat apă cu gheaţă pe cap, aveţi acum şansa de a face altceva. Vă provoc pe toţi să interpretaţi cântecul «We Ain't Gonna Stop Till People are Free", a spus starul american.

Cântecul a fost interpretat pentru prima dată de protestatari după ce un tribunal din New York a decis pe 3 decembrie să nu îl ancheteze pe poliţistul caucazian care l-a ucis pe Eric Garner, un bărbat de culoare în vârstă de 43 de ani şi tată a şase copii, imobilizându-l şi strangulându-l în timpul arestării.

În timpul acelui incident, Eric Garner a fost auzit spunând de mai multe ori "I can't breathe" ("Nu pot să respir").

Un alt bărbat de culoare, Michael Brown, a fost împuşcat mortal de un poliţist caucazian, în oraşul Ferguson din statul american Missouri. Tribunalul local a decis şi în acest caz să nu îl ancheteze pe acel poliţist.

Potrivit site-ului usatoday.com, mai mulţi sportivi americani de renume, precum Reggie Bush, LeBron James, Jarret Jack, Alan Anderson, Deron Williams şi Kevin Garnett, şi-au exprimat deja sprijinul faţă de această nouă mişcare protestatară din Statele Unite, purtând înainte de debutul meciurilor şi a competiţiilor sportive la care au participat în luna decembrie tricouri pe care era imprimat mesajul "I can't breathe".

Samuel L. Jackson, actorul-fetiş al lui Quentin Tarantino, a impresionat publicul şi criticii de cinema în "Pulp Fiction", "Jackie Brown", "Kill Bill 2" şi a jucat în peste 100 de filme, după ce s-a făcut remarcat în 1991 cu rolul din "Jungle Fever", regizat de Spike Lee.

Printre performanţele actoriceşti ale acestuia se numără rolurile din "Pulp Fiction", pentru care a fost nominalizat la Oscar, în 1995, şi a câştigat un premiu BAFTA, dar şi trilogia "Războiul stelelor/ Star Wars". Jackson a mai jucat, printre altele, în superproducţia "Omul de oţel/ Iron Man", dar şi în "Mărul discordiei/ Lakeview Terrace", în regia lui Neil LaBute. A câştigat un Urs de Argint la Festivalul de la Berlin, în 1997, pentru rolul din "Jackie Brown", dar şi un premiu pentru cel mai bun rol secundar la Festivalul de la Cannes, în 1991, pentru rolul din "Febra iubirii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici