O nouă tehnologie va proteja clădirile în caz de cutremur, chiar şi pe cele vulnerabile. "Ideea noastră este de a disipa cutremurul înainte de a ajunge la structură"

Mai mulţi cercetători de la Penn State University vor să revoluţioneze modul în care sunt protejate imobilele de cutremure, potrivit Descoperă.

1127 afișări
Imaginea articolului O nouă tehnologie va proteja clădirile în caz de cutremur, chiar şi pe cele vulnerabile. "Ideea noastră este de a disipa cutremurul înainte de a ajunge la structură"

Cutremurele nu mai par atât de periculoase. Invenţia unor cercetători asigură protecţia clădirilor în caz de cutremur

Aceştia doresc să creeze un metamaterial care ar anula undele seismice de suprafaţă înainte ca acestea să ajungă la clădiri.

Cliff Lissenden, profesor la această universitate, susţine că „scopul proiectului este de a proteja structurile critice. Proiectele actuale pentru clădiri rezistente la cutremur necesită costuri foarte mari. Ideea noastră este că poţi disipa cutremurul înainte de a ajunge la structură, astfel nu trebuie să o proiectezi pentru a rezista”, scrie Descoperă.

Parisa Shokouhi, autorul principal al studiului, împreună cu Lissenden, vor utiliza o serie de studii numerice şi experimentale pentru a evalua eficienţa metamaterialului propus în disiparea şi redirecţionarea undelor seismice de suprafaţă, scrie Geology Page.

Metamaterialele sunt materiale care au fost create pentru a avea proprietăţi care nu se găsesc în natură. Acestea sunt ansambluri de mai multe materiale precum metale sau plasticuri.

Citeşte continuarea aici

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici