O parodie amuzantă despre un fost preşedinte peruan a ajuns în top pe Spotify. Melodia a fost folosită de Real Madrid şi Marvel

  • O parodie amuzantă a unui scandal jenant în care este implicat un fost preşedinte peruan a ajuns în mod neaşteptat pe primul loc în clasamentul Spotify Viral 50.
  • Bad Bunny, Real Madrid şi Marvel s-au folosit de melodia Mi Bebito Fiu Fiu, care ironizează un presupus scandal.
  • Aceasta a fost retrasă de pe platformă din cauza unei încălcări a drepturilor de autor.
617 afișări
Imaginea articolului O parodie amuzantă despre un fost preşedinte peruan a ajuns în top pe Spotify. Melodia a fost folosită de Real Madrid şi Marvel

O parodie amuzantă despre un fost preşedinte peruan a ajuns în top pe Spotify. Melodia a fost folosită de Real Madrid şi Marvel

Cântecul, cunoscut sub numele de El Bebito Fiu Fiu, a stârnit un amestec de curiozitate şi amuzament în timp ce a străbătut reţelele de socializare în limba spaniolă. Starul de reggaeton Bad Bunny a cântat-o live pe Instagram, contul oficial TikTok al lui Real Madrid a redat melodia într-un videoclip de prezentare a noilor jucători, iar Marvel Spania a folosit-o pentru a-şi promova cel mai recent film Thor.
 
Cu toate acestea, puţini din afara Peru înţeleg despre ce este vorba, de fapt, în cântecul satiric.
 
Produsă de muzicianul peruvian Tito Silva, melodia ironizează limbajul mieros pe care fostul preşedinte învins Martín Vizcarra l-ar fi folosit în mesaje text către un fost candidat la Congres, Zully Pinchi.
 
Silva a pus versurile neobişnuite pe melodia Stan, hitul din 2000 al lui Eminem şi Dido, care a ridicat întrebări legate de drepturile de autor, deşi unii experţi spun că, fiind o parodie muzicală, cântecul nu ar trebui să suporte restricţii sau amenzi, potrivit The Guardian.
 
Titlul enigmatic este inspirat de mesajele text care ar fi fost trimise între cele două figuri politice după ce s-ar fi întâlnit într-un hotel din Cusco sub nume false. Ca răspuns la o fotografie care ar fi fost trimisă de Vizcarra, Pinchi ar fi răspuns "Fiuuuuuu, fiuuuuu", o referire la un fluier de lup folosit ca un apel la pisică.
 
După o presupusă legătură la hotel, Pinchi a scris: "Te iubesc şi trebuie să te îmbrăţişez. Nici nu ştii cât de mult îmi lipseşti. Eşti copilul meu şi regele meu", la care fostul preşedinte a răspuns: "Te iubesc, ne vedem mai târziu".
 
Pinchi a negat că ar fi avut o aventură cu Vizcarra, iar acesta a negat că i-ar fi fost infidel soţiei sale.
 
Cântecul este îmbâcsit, exact aşa cum spun versurile", a declarat Silva. „Această poezie a fost inspirată de înregistrarea audio [care a fost dezvăluită] şi de acolo au apărut versurile", a declarat el luna trecută.
 
Muzicianul a avut mai multe hituri care fac haz de necaz în ceea ce priveşte ciudăţeniile politicienilor, inclusiv o replică care ironizează o predică confuză rostită de actualul preşedinte, Pedro Castillo, despre un băiat şi o găină.
 
Vizcarra a guvernat din martie 2018 până în noiembrie 2020, când a fost destituit de Congres în urma unor acuzaţii nefondate de luare de mită, o măsură care a declanşat proteste la nivel naţional. El era vicepreşedinte atunci când a fost învestit în funcţie după ce liderul ales Pedro Pablo Kuczynski a demisionat în loc să se confrunte cu destituirea din cauza unor acuzaţii de corupţie.
 
Acuzaţiile au afectat imaginea publică a lui Vizcarra, un familist căsătorit de peste 30 de ani cu Maribel Díaz Cabello, cu care are patru copii.
 
Presupusa infidelitate ar putea prezenta complicaţii juridice, întrucât Vizcarra a primit permisiunea specială de a călători pentru partidul său politic, după ce un procuror a impus restricţii asupra deplasării sale din cauza unei anchete privind acuzaţiile de corupţie, pe care acesta le neagă. În 2021, congresul condus de opoziţie i-a interzis fostului lider să deţină funcţii publice timp de 10 ani.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici