O pierdere pentru lumea modei: Iris Apfel s-a stins la vârsta de 102 ani

  • Icoana societăţii din New York şi designerul de interior Iris Apfel s-a stins din viaţă la vârsta de 102 ani.
  • Stilul său eclectic şi îndrăzneţ a făcut din Apfel o figură remarcabilă în lumea modei, inspirând individualitatea şi creativitatea.
  • Expoziţia garderobei sale la Muzeul Metropolitan de Artă din 2005 a consfinţit statutul său ca iconă a modei şi i-a generat recunoaştere internaţională.
1132 afișări
Imaginea articolului O pierdere pentru lumea modei: Iris Apfel s-a stins la vârsta de 102 ani

Sursa foto: X

Iris Apfel, o emblemă a societăţii din New York şi designer de interior care a captivat lumea modei cu stilul său eclectic, a încetat din viaţă la vârsta de 102 ani, informează The New York Times. În ciuda faptului că şi-a câştigat faima în anii mai târzii, alegerile sale îndrăzneţe şi neconvenţionale în modă au făcut-o o figură remarcabilă. Ansamblurile sale vibrante, împodobite cu o varietate de accesorii, au provocat normele convenţionale şi au sărbătorit individualitatea.

Cunoscută pentru combinaţiile îndrăzneţe între articole vintage şi modă de înaltă clasă, stilul lui Apfel a fost o reflecţie a abordării sale curajoase faţă de viaţă. Ea a îmbrăţişat contradicţiile şi a savurat stilul său unic, inspirându-i pe alţii să-şi îmbrăţişeze autenticitatea. Impactul ei s-a extins dincolo de domeniul modei, deoarece ea şi soţul ei au fondat Old World Weavers, o companie textilă renumită care a împodobit Casa Albă cu creaţiile lor pentru nouă preşedinţi.

În 2005, Muzeul Metropolitan de Artă a expus garderoba lui Apfel într-o expoziţie revoluţionară, solidificându-i statutul ca iconă a modei. Expoziţia a atras atenţia pe scară largă şi a propulsat-o la faimă internaţională, ducând la colaborări cu mărci importante şi chiar la realizarea unui documentar despre viaţa ei.

Pe parcursul călătoriei sale remarcabile, Apfel a rămas fidelă ei însăşi, îmbrăţişându-şi individualitatea şi inspirându-i pe alţii să facă acelaşi lucru. Moştenirea ei ca rebelă a modei şi icoană culturală va continua să dăinuie pentru mulţi ani de acum înainte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici