O porţie de kebab poate conţine până la un pahar de ulei

Un sondaj realizat de cercetătorii britanici a scos la iveală faptul că o porţie de kebab poate conţine şi 200 de mililitri de ulei, iar alte feluri de mâncare de tip fast food sunt aproape la fel de bogate în grăsime, informează thisislondon.co.uk.

317 afișări
Imaginea articolului O porţie de kebab poate conţine până la un pahar de ulei

O porţie de kebab poate conţine până la un pahar de ulei (Imagine: The Sun)

Nutriţioniştii spun că persoanele care consumă săptămânal doar două porţii din aceste feluri de mâncare grasă prezintă riscul de a suferi un infarct în următorii 10 ani.

Cercetătorii de la Hampshire County Council au testat conţinutul mai multor tipuri de mâncare fast food, printre care s-au numărat feluri chinezeşti, indiene, pizza, kebab şi peşte cu cartofi prăjiţi, şi au făcut nişte descoperiri îngrijorătoare.

Denise Thomas, şeful departamentului de nutriţie şi dietetică din cadrul Portsmouth Hospitals Trust, a declarat că este şocată de rezultate.

Multe dintre felurile de mâncare conţineau în numai o porţie toată cantitatea de grăsime zilnică recomandată.

Kebabul conţine 111 grame de grăsime, de două ori cantitatea de grăsime zilnică recomandată. Dacă porţia de kebab cântăreşte 400 de grame, grăsimea conţinută este un sfert din aceasta. O cantitate de 111 grame de grăsime conţine 1.000 de calorii - echivalentul a 200 de mililitri de ulei, a explicat cercetătorul. Grăsimea este, în principal, saturată şi contribuie la creşterea nivelului de colesterol şi la îngroşarea arterelor.

Dacă la dieta obişnuită se adaugă săptămânal două porţii de kebab, se creează condiţiile pentru apariţia bolii coronariene cardiace. Dacă la aceasta se adaugă factori precum dieta alimentară dezechilibrată, sedentarism şi vârstă înaintată, cresc riscurile de maladii cardiace şi infarct. Dacă se consumă multe fructe şi legume, riscurile acestea scad.

Pentru acest studiu au fost analizate 150 de feluri de mâncare de tip fast food.

Cercetătorii au mai spus că felul de mâncare cel mai bogat în grăsime este kebabul, în timp ce cel mai sărac este porcul "char siu". Felul cel mai sărac în sare este codul cu cartofi prăjiţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici